ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Α. Δημητρίου για το ανεξιχνίαστο θανατηφόρο 17χρονου το 2012 - Τι ζητά η οικογένεια του

Α. Δημητρίου για το ανεξιχνίαστο θανατηφόρο 17χρονου το 2012 - Τι ζητά η οικογένεια του

Μια ανεξάρτητη και ενδελεχή έρευνα από την Αστυνομία όχι μόνο για την άγνωστη «χ» αλλά και για τα αίτια του δυστυχήματος, ζητά η οικογένεια του 17χρονου Ανδρέα Λοΐζου που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στη Μουτταγιάκα το 2012.

Μιλώντας στην εκπομπή «ALPHA Ενημέρωση» αλλά και στο «Μέρα Μεσημέρι», ο δικηγόρος της οικογένειας, Αντώνης Δημητρίου, ανέφερε πως το παράπονο της οικογένειας είναι ότι δεν έχει γίνει η έρευνα που έπρεπε να γίνει.

Ακόμη, αναφέρθηκε σε δύο συγκεκριμένα σημεία από τη θανατική ανάκριση για το δυστύχημα που δημιουργούν εύλογα ερωτήματα, που αφορούν ευθύνες στον οδηγό που προσέκρουσε στην μοτοσικλέτα αλλά και τον άγνωστο οδηγό που παρεμπόδισε την πορεία του οχήματος.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας Αντώνη Δημητρίου, η θανατική ανάκριση του δυστυχήματος διεκπεραιώθηκε το 2015, τρία χρόνια μετά από το δυστύχημα. «Αυτό που δεν είναι λογικό, είναι ότι οι έρευνες που είχαν γίνει ήταν περιορισμένης φύσεως και άποψή μας είναι ότι θα έπρεπε να γίνουν περισσότερες», τόνισε.

Σύμφωνα με την θανατική ανάκριση, διαφαίνονται ευθύνες στον οδηγό του οχήματος που συγκρούστηκε με τη μοτοσυκλέτα και επέφερε τον θάνατο. «Η Νομική Υπηρεσία με επιστολή της στις 4 Αυγούστου 2017 απάντησε ότι δεν θα διωχθεί ποινικά ο οδηγός», σημείωσε ο Αντώνης Δημητρίου.

Ο έγκριτος νομικός, διάβασε και σχετικά αποσπάσματα από την απόφαση του θανατικού ανακριτή: «υπάρχουν εύλογα ερωτήματα κατά πόσο ο οδηγός του αυτοκινήτου ενήργησε κάτω από την αγωνία της στιγμής καθως και ως προς την παράληψή του να ελαττώσει ταχύτητα αμέσως μόλις είδε τα φώτα του αγνώστου αυτοκινήτου να κινούνται προς τα πάνω του. Περαιτέρω, προκύπτουν εύλογα ερωτήματα ως προς τους λόγους που τον οδήγησαν να προβεί σε ελιγμό προς τα δεξιά ως η πορεία του, καθώς και η αποτυχία του να διατηρήσει τον έλεγχο του οχήματός τους το οποίο πλέον ανεξέλεχτο τραυμάτισε θανάσιμα τον αποβιώσαντα».

Μάλιστα, όσον αφορά το όχημα που παρεμπόδισε την πορεία του οδηγού που προσέκρουσε στη μοτοσικλέτα του 17χρονου, σύμφωνα με μαρτυρία αστυνομικού που αναφέρεται στη θανατική ανάκριση, πρόκειται για αυτοκίνητο τύπου σαλούν convertible ανοιχτού χρώματος μάρκας Audi που κινόταν με κατεύθυνση προς τους Καλόγηρους.

«Από την πλευρά μας, στείλαμε επιστολή στη Νομική Υπηρεσία επιστολή για επανεξέταση της υπόθεσης. Σύμφωνα με ενημέρωση που παίρνουμε από τα ΜΜΕ, ο Γενικός Εισαγγελέας θα επανανοίξει την υπόθεση αλλά δεν έχουμε λάβει ακόμη γραπτή ενημέρωση», σημείωσε ο κ. Δημητρίου.

Ο δικηγόρος της οικογένειας ανέφερε επίσης ότι είχε επικοινωνία με τον Αρχηγό της Αστυνομίας προ λίγων ημερών ο οποίος του ανέφερε ότι θα διευθετηθεί επικοινωνία με την οικογένεια από αξιωματικό της Δύναμης για να απαντήσει σε ερωτήσεις τους, αλλά μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει ενημέρωση ότι κάτι τέτοιο έχει γίνει.

Δείτε τα σχετικά αποσπάσματα εδώ: ALPHA Ενημέρωση, Μέρα Μεσημέρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top