ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πτυχιούχοι τρεις στους πέντε Κύπριους νέους – Μεγαλύτερο το ποσοστό των γυναικών από των ανδρών

Πτυχιούχοι τρεις στους πέντε Κύπριους νέους – Μεγαλύτερο το ποσοστό των γυναικών από των ανδρών

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Κύπρος ανάμεσα στα Κράτη Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με το μεγαλύτερο ποσοστό επιπέδου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, για το 2022.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Eurostat, το 2022 το 42% του πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης ηλικίας 25-34 ετών, είχε τριτοβάθμια εκπαίδευση, η οποία ήταν αυξημένη κατά μια ποσοστιαία μονάδα σε σύγκριση με το 2021, όπου το ποσοστό ανερχόταν στο 41%. Ωστόσο, το ποσοστό που καταγράφηκε για το 2022, είναι μικρότερο από τον στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2030 όπου, στοχεύει να ανέλθει στο 45% του πληθυσμού της στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

Ταυτόχρονα, όπως φαίνεται από τα στοιχεία υπάρχει μια ανισότητα μεταξύ των φύλων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αφού, μεταξύ των ατόμων ηλικίας 25-34 ετών το ποσοστό των γυναικών που κατέχουν τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι πολύ πιο ψηλό σε σχέση με των ανδρών. Συγκεκριμένα, το ποσοστό των γυναικών το οποίο κατείχε τριτοβάθμια εκπαίδευση ανερχόταν στο 45%, ενώ των ανδρών στο 37%.

Τι ισχύει στην Κύπρο

Υψηλή θέση κατέχει η Κύπρος ανάμεσα στα Κράτη Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την τρίτη συγκεκριμένα, με το μεγαλύτερο ποσοστό επιπέδου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μεταξύ των ηλικιών 25-34 ετών για το 2022.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, το 59,2% του πληθυσμού της Κύπρου ηλικίας 25-34 ετών, είχε τριτοβάθμια εκπαίδευση το 2022. Επίσης, όπως και στην Ευρωπαϊκή Ένωση έτσι και στην Κύπρο, η ανισότητα μεταξύ των φύλων ήταν ξεκάθαρη αφού, το ποσοστό των γυναικών ηλικίας 25-34 ετών που κατείχε τριτοβάθμια εκπαίδευση το 2022 ανερχόταν στο 67,1% ενώ των ανδρών στο 50,7%.

Τι ισχύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Όσον αφορά τα υπόλοιπα Κράτη Μέλη της ΕΕ, σχεδόν οι μισές χώρες έχουν ήδη επιτύχει τον στόχο του 2030.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη θέση ήταν η Ιρλανδία με 62%, στη δεύτερη θέση το Λουξεμβούργο με 61% και στην τρίτη θέση η Κύπρος με 59%. Την δεκάδα συμπληρώνουν, η Λιθουανία με 58%, οι Κάτω Χώρες με 56%, η Σουηδία με 52%, η Ισπανία και το Βέλγιο με 51%, η Γαλλία με 50% και τέλος η Δανία με 49%.

Αντίθετα, τα χαμηλότερα μερίδια καταγράφηκαν στη Ρουμανία με 25%, στην Ιταλία με 29% και στην Ουγγαρία με 32%.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έκρηξη τα ξημερώματα σε καφετέρια - Εξετάζουν το ενδεχόμενο για αυτοσχέδια βόμβα

Συνέλαβαν 26χρονο που βιντεογραφούσε γυναίκες σε παραλίες – Τρεις αναγνώρισαν τον εαυτό τους σε βίντεο

Μεθυσμένος οδηγός προσπάθησε να δωροδοκήσει αστυνομικό - Τελικά του πέρασαν χειροπέδες

Ανησυχούν τα αυξημένα περιστατικά κοκκύτη και ιλαρά στο Μακάρειο – Τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς

Σοφία Βογιατζάκη: «Τρελαίνομαι για τα χαρτιά» - «Τα αποφεύγω γιατί ξέρω ότι το λιγότερο είναι να μπω φυλακή» - Βίντεο

Διαζύγιο ζητάει η Πολυζωγοπούλου, αίτηση αποφυλάκισης ο Λύτρας - Ο δικηγόρος πέρασε το δεύτερο βράδυ του στο κελί22 χρόνια χρήστης και 2 καθαρός - Η ιστορία του Γιάννη πριν και μετά τα ναρκωτικά – «Είχα σώμα, αλλά δεν είχα ψυχή»

22 χρόνια χρήστης και 2 καθαρός - Η ιστορία του Γιάννη πριν και μετά τα ναρκωτικά – «Είχα σώμα, αλλά δεν είχα ψυχή»

Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα για μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Στο κάτω-κάτω, ποιος δεν έχει κάνει λάθη; Ποιος δεν έχει κάνει κακές επιλογές και ποιος δίνει το δικαίωμα στην κοινωνία την καθωσπρέπει, να μπορεί να κρίνει την πορεία μιας ψυχής, χωρίς να γνωρίζει το υπόβαθρό της; «Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top