Η Χερσώνα κάτω από το νερό μετά την έκρηξη στο φράγμα Κάχοβκα - Πλημμυρισμένα 14.000 σπίτια

Η Χερσώνα κάτω από το νερό μετά την έκρηξη στο φράγμα Κάχοβκα - Πλημμυρισμένα 14.000 σπίτια

Περίπου 600 τετραγωνικά χιλιόμετρα της Χερσώνας, στη νότια Ουκρανία, βρίσκονται κάτω από το νερό και από αυτή την έκταση το 68% βρίσκεται στην κατεχόμενη από τη Ρωσία αριστερή όχθη του ποταμού Δνείπερου, όπως δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης της περιφέρειας αυτής.

Όπως έγραψε στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram ο Ολεξάντρ Προκούντιν, το μέσο επίπεδο των υδάτων σήμερα το πρωί ήταν 5,61 μέτρα.

Σχεδόν 14.000 σπίτια έχουν πλημμυρίσει μετά την καταστροφή του φράγματος στη Νόβα Καχόβκα και περί τους 4.300 κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο τις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΕΔΕΚ: Έντονες διαβουλεύσεις για απόσυρση των τριών υποψηφίων - Στόχος, η ενότητα στο κόμμα

ΕΔΕΚ: Έντονες διαβουλεύσεις για απόσυρση των τριών υποψηφίων - Στόχος, η ενότητα στο κόμμα

Ενώ η ΕΔΕΚ, βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, για την ανάδειξη του νέου προέδρου στην ηγεσία του κόμματος, οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις συνεχίζονται για την εξεύρεση μεταβατικού προέδρου στο κόμμα, μέχρι την επόμενη εκλογική διαδικασία, που σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος, έχει καθοριστεί μέσα στον επόμενο χρόνο, μετά τις βουλευτικές εκλογές, του 2026.