ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Aπέτυχε στους στόχους του το Κίεβο - Βεβαιώνει ότι έχει αρχίσει αντεπίθεση η Ουκρανία

Πούτιν: Aπέτυχε στους στόχους του το Κίεβο - Βεβαιώνει ότι έχει αρχίσει αντεπίθεση η Ουκρανία

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε την Παρασκευή ότι η πολυαναμενόμενη αντεπίθεση από την Ουκρανία είχε ξεκινήσει, αλλά το Κίεβο μέχρι στιγμής «έχει αποτύχει» στους στόχους του.

«Μπορούμε οπωσδήποτε να δηλώσουμε ότι αυτή η ουκρανική επίθεση έχει ξεκινήσει», είπε ο Πούτιν σε βιντεοσυνέντευξή του που δημοσιεύτηκε στο Telegram από Ρώσο δημοσιογράφο.

«Αλλά τα ουκρανικά στρατεύματα δεν πέτυχαν τους στόχους τους σε καμία περιοχή μάχης», πρόσθεσε.

Η Ουκρανία έχει δηλώσει εδώ και μήνες ότι προετοιμάζει μια αντεπίθεση για να απωθήσει τα ρωσικά στρατεύματα από τα εδάφη της, αλλά είπε ότι δεν θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση.

Ο Πούτιν είπε ότι «η μάχη συνεχίστηκε για πέντε ημέρες, με έντονες μάχες χθες και προχθές». Είπε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις υπέστησαν «σημαντικές απώλειες», αλλά «το επιθετικό δυναμικό του καθεστώτος του Κιέβου εξακολουθεί να παραμένει».

Για αρκετές ημέρες, ο ρωσικός στρατός έλεγε ότι απέκρουσε επιθέσεις στη νότια Ουκρανία, που θα ήταν η αρχική φάση της επίθεσης του Κιέβου.

Το Κίεβο, ωστόσο, είπε ότι το κύριο κέντρο μάχης εξακολουθεί να βρίσκεται στα ανατολικά της Ουκρανίας, ενώ παρείχε λίγες λεπτομέρειες για την κατάσταση στο νότο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top