ΔΙΕΘΝΗ

Κένυα: Ξεπέρασαν τα 300 τα θύματα από τη «σφαγή της Σακαχόλα»

Κένυα: Ξεπέρασαν τα 300 τα θύματα από τη «σφαγή της Σακαχόλα»

Ο απολογισμός της «σφαγής της Σακαχόλα», του δάσους όπου τα μέλη μιας χριστιανικής αίρεσης νήστεψαν μέχρι θανάτου, ανήλθε την Τρίτη στους 303 νεκρούς, δύο μήνες αφότου αποκαλύφθηκε αυτή η μακάβρια υπόθεση που σόκαρε την Κένυα.

«Ο αριθμός των νεκρών πλέον είναι στους 303, μετά την εκταφή άλλων 19 πτωμάτων», είπε στους δημοσιογράφους ο έπαρχος της περιοχής, Ρόντα Ονιάντσα. Ο απολογισμός παραμένει ακόμη προσωρινός και οι αρχές φοβούνται ότι τα θύματα είναι πολύ περισσότερα.

Οι έρευνες στους ομαδικούς τάφους συνεχίζονται στο δάσος Σακαχόλα, κοντά στην πόλη Μαλίντι όπου εντοπίστηκαν στις 13 Απριλίου τα πρώτα θύματα, κυρίως μικρά παιδιά και γυναίκες. Κάποιοι από τους πιστούς επέζησαν.

Οι έρευνες πλέον γίνονται σε μια έκταση 150.000 στρεμμάτων. Περισσότεροι από 600 άνθρωποι έχουν δηλωθεί αγνοούμενοι από τους συγγενείς τους.

Η αστυνομία θεωρεί ότι τα περισσότερα θύματα ήταν μέλη της Διεθνούς Εκκλησίας της Χαρμόσυνης Είδησης, μιας ευαγγελικής αίρεσης που ίδρυσε το 2003 ο αυτοανακηρυχθείς «πάστορας» Πολ Νθένγκε Μακένζι, ο οποίος προέτρεψε τους πιστούς να νηστέψουν μέχρι θανάτου «για να συναντήσουν τον Ιησού». Ο 50χρονος πρώην οδηγός ταξί παραδόθηκε στην αστυνομία στις 14 Απριλίου και κατηγορείται για «τρομοκρατία».

Από τις νεκροψίες-νεκροτομές που έχουν γίνει μέχρι τώρα προκύπτει ότι τα περισσότερα θύματα πέθαναν από την πείνα, προφανώς τηρώντας τις εντολές του «πάστορα». Ορισμένα όμως, μεταξύ των οποίων και παιδιά, στραγγαλίστηκαν ή ξυλοκοπήθηκαν.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 35 άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση. Από τους 95 επιζώντες, οι 65 οδηγήθηκαν την Τρίτη σε δικαστήριο της Μομπάσα και αντιμετωπίζουν την κατηγορία της «απόπειρας αυτοκτονίας» επειδή αρνούνται να φάνε ή να πιουν οτιδήποτε. Οι εισαγγελείς έχουν ζητήσει να τεθούν όλοι τους υπό κράτηση, ώστε να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις και να σιτιστούν υποχρεωτικά.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί την Πέμπτη.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απόδραση «κομμωτή»: Άφαντος παραμένει ο ισοβίτης - Ελεύθερος ο ένας από τους συλληφθέντες

• Οι χώρες στην ΕΕ με τα πιο υγιή χρόνια ζωής - Ποια η θέση της Κύπρου

• Υπερτουρισμός: Πρώτη ανάμεσα στις χώρες που πλήττονται - Κόκκινη κάρτα σε δύο ελληνικά νησιά

• Έρχονται τα έξυπνα φώτα στη Λευκωσία - Ποιος ο σκοπός τους και πότε αναμένεται να λειτουργήσουν - Φωτογραφίες

• Το Ισραήλ αποκλείει τον Λίβανο από αέρα και θάλασσα, χτυπά κτίρια στη Βηρυτό - Χωρίς τηλεπικοινωνίες η Χεζμπολάχ - Βίντεο και φωτογραφίες

• Πυροβολισμοί σε καφενείο: Εντός του υποστατικού τρία πρόσωπα – Εντοπίστηκαν κάλυκες και στο όχημα του 42χρονου διαχειριστή  



ΠτΔ στη Νέα Υόρκη: «Πρέπει να πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν για να επανενώσουμε τον τόπο μας»

ΠτΔ στη Νέα Υόρκη: «Πρέπει να πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν για να επανενώσουμε τον τόπο μας»

Στις εξελίξεις στο Κυπριακό, στον στρατηγικό γεωπολιτικό ρόλο της Κύπρου στην περιοχή, στις εξαιρετικές διμερείς σχέσεις με τις ΗΠΑ και τον Στρατηγικό Διάλογο μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και στη στενή συνεργασία της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη Διασπορά, αναφέρθηκε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, μιλώντας σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμή του η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής, στη Νέα Υόρκη. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top