ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: «Μόνο με τη λύση του Κυπριακού θα αποτραπούν περαιτέρω τετελεσμένα – Ενήμερα τα Ηνωμένα Έθνη για τις ενέργειες στη Δερύνεια»

ΠτΔ: «Μόνο με τη λύση του Κυπριακού θα αποτραπούν περαιτέρω τετελεσμένα – Ενήμερα τα Ηνωμένα Έθνη για τις ενέργειες στη Δερύνεια»

Η Κυβέρνηση προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποτραπούν περαιτέρω τετελεσμένα από τους τουρκικούς σχεδιασμούς, ανέφερε σήμερα (22/6) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στο γεύμα εργασίας που παραθέτει η Σουηδική Πρεσβεία, και σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι οι τουρκικοί σχεδιασμοί προχωρούν στην περιοχή της Δερύνειας με την ανέγερση εργατικών κατοικιών και ερωτηθείς για τις ενέργειες της Κυβέρνησης σε σχέση με αυτό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «ήδη, έχουμε εγείρει το θέμα και στα Ηνωμένα Έθνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κάνουμε όλες τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν μέσα στο διπλωματικό πλαίσιο, έτσι ώστε να αποφευχθεί μια τέτοια εξέλιξη».

«Την ίδια στιγμή ισχύει αυτό που έχω προαναφέρει. Η ανάγκη για να προχωρήσουμε σε επανέναρξη των συνομιλιών το συντομότερο δυνατόν, να πετύχουμε τη λύση του Κυπριακού, είναι η μόνη που μπορεί να αποτρέψει περαιτέρω τετελεσμένα και αντιλαμβάνεστε ότι η δημιουργία νέων τετελεσμένων το μόνο που επιτυγχάνει είναι να απομακρύνει ακόμη περισσότερο τον στόχο για επίλυση του Κυπριακού», τόνισε.

«Είναι για αυτό τον λόγο που από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μου, προς αυτή την κατεύθυνση ακριβώς εργαζόμαστε και ελπίζω σύντομα να υπάρξουν αποτελέσματα», υπογράμμισε.

Σε ερώτηση αν υπάρχει πληροφόρηση για το τι διημείφθη μεταξύ Ευρωπαίων αξιωματούχων και του Προέδρου της Τουρκίας σε διάφορες επαφές τους και αν το Κυπριακό ήταν στην ατζέντα των επαφών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «ναι, φυσικά υπάρχει ενημέρωση και το Κυπριακό ήταν ένα από τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν».

Ερωτηθείς αν το Κυπριακό συζητήθηκε στη συνάντηση του Προέδρου της Γαλλίας με τον ΓΓ των ΗΕ, ο Πρόεδρος είπε «δεν γνωρίζω τη συγκεκριμένη συζήτηση για να σας πω, δεν έχω ενημέρωση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Ελεύθεροι οι 2 από τους 10 – Αναμένεται να ασκήσει έφεση ο ένας

Σφοδρές αναταράξεις σε πτήσεις: Πόσο συχνά συμβαίνουν και τι τις προκαλεί - Βίντεο

Έτοιμο να λειτουργήσει το Υφυπουργείο Μετανάστευσης - Αναμένεται ο διορισμός υφυπουργού από τον ΠτΔ

Τα συμπεράσματα του ΟΚΥπΥ για το παιδί που έχασε την όραση του λόγω λέιζερ - «Μπορεί να καταστούν πολύ βλαβεροί για την υγεία οι φακοί»

Αικατερίνη Χριστοδουλίδη: Η κόρη του Προέδρου αποφοίτησε και ο ίδιος ανέβασε την πιο γλυκιά φωτογραφίαΑναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Αναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Για τις 29 Μαΐου ανέβαλε την Πέμπτη το Συμβούλιο του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου την εξέταση της προδικαστικής ένστασης του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, στην αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, με την οποία ζητεί την παύση του για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top