ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χριστίνα Χριστόφια για τον πατέρα της: «Τον καταρράκωσε η τραγωδία στο Μαρί» - Οι συμβουλές και η πολιτική εξόντωση

Χριστίνα Χριστόφια για τον πατέρα της: «Τον καταρράκωσε η τραγωδία στο Μαρί» - Οι συμβουλές και η πολιτική εξόντωση

Τέσσερα χρόνια συμπληρώθηκαν φέτος από τον θάνατο του Δημήτρη Χριστόφια με το ετήσιο μνημόσυνο του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας να έχει τελεστεί την προηγούμενη Κυριακή.

Καλεσμένη στην εκπομπή "Πρωτοσελιδο" ήταν η κόρη του, Χρίστινα Χριστόφια η οποία μίλησε για τον πατέρα της, ως άνθρωπο και ως πολιτικό. 

«Ως παπάς δεν ήταν αυστηρός με την έννοια της επιβολής.. σου ενέπνεε το φιλότιμο» ανέφερε η Χριστίνα, τονίζοντας ότι πάντα ήταν ανοιχτός στο να ακολουθήσουν επαγγελματικά τα παιδιά του αυτό που αγαπούσαν ενώ το μόνο πράγμα για το οποίο ήταν κάθετος ήταν οι μοτοσυκλέτες λέγοντας τους: «Δεν θα καβαλήσετε ποτέ μηχανή».

Εν συνεχεία περιγράφοντας την προσωπικότητα του πατέρας της εξήγησε πως ο Δημήτρης Χριστόφιας «Πίστευε στους ανθρώπους...καμιά φορά ξεγελάστηκε από αυτό».

Ανατρέχοντας στο παρελθόν θυμάται την συμβουλή που της είχε πει ο πατέρας της «Να είσαι χρήσιμος άνθρωπος για τους υπόλοιπους ανθρώπους»

Αναφερόμενη στην τραγωδία στο Μαρί, αποκάλυψε ότι ο Δημήτρης Χριστόφιας , «Ήταν πληγωμένος βαθιά καταρχήν γιατί έφυγαν άνθρωποι. Αυτό ήταν αδιαπραγμάτευτο. Δεν μπορούσε να συλλάβει ότι λόγω του μη σωστού χειρισμού ανθρώπων που ήταν η δουλειά τους να φροντίζουν κάποια πράγματα, νέα παιδιά έχασαν τη ζωή τους.....Στις επόμενες πολύ λίγες ώρες άρχισε να συνειδητοποιεί ότι υπήρξε μια συντονισμένη , θα πω οργανωμένη προσπάθεια αποδόμησης ως και πολιτικής εξόντωσης.. ένα γεγονός που από μόνο του τραγικό έλαβε άλλες διαστάσεις. Του προσέδωσαν άλλες διαστάσεις...Πράγμα που τον καταρράκωσε δεν θα πω ψέματα».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για την παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδης στο ετήσιο μνημόσυνο του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια το οποίο την Κυριακή 18/6 στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας στη Λευκωσία ανέφερε: «Σαφέστατα θετικά εκλαμβάνουμε το ότι στο μνημόσυνο προχθές ήταν ο Πρόεδρος. Τιμά τον Πρόεδρο το γεγονός ότι παρέστη. Είχαν συνεργασία και πολύ νωρίτερα.. θεωρώ ότι είναι καθήκον των ανθρώπων να τιμούν ανθρώπους που είχαν προσφέρει από το ύπατο αξίωμα. Όπως όλοι οι Πρόεδροι έλαβαν τιμές πρέπει να λάβει και ο Χριστόφιας»

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Σούνακ - Αναγνώρισε την προσφορά της Κύπρου για τη Γάζα το Ηνωμένο Βασίλειο

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Σούνακ - Αναγνώρισε την προσφορά της Κύπρου για τη Γάζα το Ηνωμένο Βασίλειο

Ο Πρόεδρος της 🇨🇾 Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Rishi Sunak.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top