Η βουλεύτρια Ρίτα Θεοδώρου Σούπερμαν, μέλος της κυπριακής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου (ΚΣΜ), τόνισε την ανάγκη ενισχυμένης περιφερειακής και διεθνούς συνεργασίας και συντονισμένων προσπαθειών, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την ανταλλαγή πληροφοριών για το θέμα της μετανάστευσης.
Η κ. Σούπερμαν συμμετείχε χθες διαδικτυακά, εκπροσωπώντας τη Συνέλευση, σε Συζήτηση του Δικτύου των Ηνωμένων Εθνών για τη Μετανάστευση, με θέμα την αποτελεσματική αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου μεταναστών, αναφέρει ανακοίνωση της Βουλής.
Στην παρέμβασή της, η κ. Σούπερμαν εξέφρασε βαθιά θλίψη για το πρόσφατο πολύνεκρο ναυάγιο ανοικτά της Πύλου, υπογραμμίζοντας ότι η θάλασσα της Μεσογείου έχει καταστεί η πιο θανατηφόρα οδός μετανάστευσης.
Επισημαίνοντας ότι τα δίκτυα παράνομων διακινητών αποτελούν μια από τις πιο επικίνδυνες μορφές οργανωμένου εγκλήματος με πολλές πολυπλοκότητες στην αντιμετώπισή της, η κ. Σούπερμαν τόνισε την ανάγκη ενισχυμένης περιφερειακής και διεθνούς συνεργασίας και συντονισμένων προσπαθειών, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την ανταλλαγή πληροφοριών. Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε η κα Σούπερμαν, η ΚΣΜ συμβάλλει ενεργά στην αναθεώρηση και ενίσχυση της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών κατά του Διακρατικού Εγκλήματος.
Αναφέρθηκε, ειδικότερα, στην προώθηση από την ΚΣΜ του διαλόγου μεταξύ χωρών προέλευσης, διέλευσης και προορισμού προς επίτευξη ασφαλών επιστροφών και της ομαλής επανεισδοχής και επανένταξης μεταναστών, των οποίων οι αιτήσεις ασύλου έχουν απορριφθεί και στην παρότρυνση της Συνέλευσης προς τα κράτη μέλη της να παρέχουν στους μετανάστες αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, μεταξύ άλλων, μέσω της διασφάλισης της πρόσβασής τους στη δικαιοσύνη, αλλά και σε βασικές υπηρεσίες, όπως η δημόσια υγεία και η εκπαίδευση.
Επαναβεβαιώνοντας τη στήριξη της ΚΣΜ στους στόχους του Παγκόσμιου Συμφώνου του ΟΗΕ για την Ασφαλή, Ομαλή και Τακτική Μετανάστευση και στη δημιουργία νόμιμων οδών μετανάστευσης, ζήτησε, παράλληλα, εκ μέρους της ΚΣΜ, την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για το Σύμφωνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, το οποίο, όπως επισήμανε, θα πρέπει να διασφαλίζει την αλληλεγγύη και ένα δίκαιο καταμερισμό ευθύνης μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών μελών, συμπεριλαμβανομένης της μετεγκατάστασης και των υποβοηθούμενων εκούσιων επιστροφών.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
«Εμπόλεμη ζώνη» θυμίζει το υποστατικό που έβαλαν βόμβα στη Λεμεσό - Δείτε εικόνες από το σημείο
Το μυστηριώδες ναυάγιο Dakar μεταξύ Κρήτης και Κύπρου
Οι μονογονιοί ζητούν αναθεώρηση επιδοματικής πολιτικής - Ποιες αλλαγές προτείνουν για συμβίο και ΕΕΕ
Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο φτώχειας οι Κύπριοι – Τα στοιχεία που καταγράφηκαν από το 2015 και μετά
Τιτανικός: Σε milisecond πέθαναν οι πέντε του Titan - Δείτε σε βίντεο πώς συνεθλίβη το υποβρύχιο
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Εconomist: Οκτώ πολιτικές προβλέψεις για το 2025 - Τι έχουμε να περιμένουμε
• Απόδραση κρατουμένου: Στήριξη ΣΑΚ στον υπό διαθεσιμότητα Αστυνομικό - Προσλήφθηκε για άλλο λόγο
• Σε κατάσταση κινδύνου - Άνδρας βούτηξε σε φουρτουνιασμένη θάλασσα - Δείτε βίντεο από τη διάσωση
• Αλκοόλ και οδήγηση: «Καμπανάκι» για την περίοδο Χριστουγέννων - Οι ποινές και οι τιμές
• Πώς να απολαύσεις το γιορτινό τραπέζι χωρίς ενοχές – Διατροφολόγος στο «Τ»
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις