Την κατάσταση στο Κυπριακό συζήτησαν Μπορέλ και Κόμπος

Την κατάσταση στο Κυπριακό συζήτησαν Μπορέλ και Κόμπος

Την πρώτη τους κατ’ ιδίαν συνάντηση είχαν το πρωί της Δευτέρας, στο Λουξεμβούργο, ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος και ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ, πριν την έναρξη της συνάντησης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Μπορέλ έκανε λόγο για «παραγωγική πρώτη συνάντηση» με τον Κύπριο ΥΠΕΞ. «Συζητήσαμε το Κυπριακό και το πως να προχωρήσουμε προς μια δίκαιη, συνολική και βιώσιμη διευθέτηση», ανέφερε.

«Επαναβεβαίωσα τη δέσμευση της ΕΕ για στήριξή της με όλα τα μέσα στη διάθεσή μας. Προσβλέπω στη συνέχιση της συνεργασίας μας», πρόσθεσε.

Σε δική του ανάρτηση, ο κ. Κόμπος ανέφερε πως ξεκίνησε την ημέρα με μια «περιεκτική ανταλλαγή απόψεων» με τον κ. Μπορέλ, με κύρια αντικείμενα συζήτησης το Κυπριακό και το θέμα της Ουκρανίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE