ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χριστοδουλίδης: «Κάντε υπομονή, θα υπάρξει συνάντηση κατ’ ιδίαν YΠΕΞ με τον Γκουτέρες» - Στόχος η επανέναρξη των συνομιλιών

Χριστοδουλίδης: «Κάντε υπομονή, θα υπάρξει συνάντηση κατ’ ιδίαν YΠΕΞ με τον Γκουτέρες» - Στόχος η επανέναρξη των συνομιλιών

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, θα έχει συνάντηση με τον ΓΓ των ΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, κατά την οποία θα του μεταφέρει κάποια μηνύματα, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Ανέφερε ακόμη πως ο ίδιος έχει αποταθεί γραπτώς στον κ. Γκουτέρες.

Κληθείς, μετά το μνημόσυνο των πεσόντων της Αγλαντζιάς κατά την τουρκική εισβολή, να σχολιάσει επικρίσεις από πλευράς της αντιπολίτευσης ότι δεν πείθει με τις θέσεις του για τη βούληση της ελληνοκυπριακής πλευράς για λύση του Κυπριακού, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι «αν πείθουμε ή όχι καταγράφεται στα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, καταγράφεται στα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και ακούσατε τον ίδιο τον Καγκελάριο της Γερμανίας».

Όπως είπε «είμαστε σε επαφή με τον ΓΓ των ΗΕ, ο οποίος αναγνωρίζει ακριβώς την ετοιμότητά μας για επανέναρξη των συνομιλιών και σε πολύ λίγες μέρες».

«Κάντε υπομονή, θα υπάρξει συνάντηση κατ’ ιδίαν με τον ΓΓ, όχι από δικής μου πλευράς, από την Κυπριακή Δημοκρατία, ακριβώς για το πώς συντονιζόμαστε σε συνέχεια και των επαφών του ίδιου του ΓΓ με την ΕΕ, με στόχο την επανέναρξη των συνομιλιών», ανέφερε.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι «από κει και πέρα η όποια κριτική, αντιλαμβάνεστε, είναι καλοδεχούμενη, στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ξέρω ποιες σκοπιμότητες επιθυμεί να εξυπηρετήσει, αλλά τα δεδομένα είναι εκεί μπορεί να τα δει ο οποιοσδήποτε, να ακούσει ο οποιοσδήποτε και ο κυπριακός λαός να μας κρίνει όλους».

Ερωτηθείς σε ποιό επίπεδο θα γίνει η συνάντηση με τον ΓΓ των ΗΕ, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι «θα γίνει σε επίπεδο του Υπουργού Εξωτερικών», προσθέτοντας ότι η συνάντηση «έχει ήδη κλείσει».

Απαντώντας σε ερώτηση είπε πως η ημερομηνία και το αντικείμενο θα ανακοινωθούν κατόπιν.

Σε ερώτηση αν θα μεταφερθούν κάποια μηνύματα σε αυτή τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε: «Φυσικά. Έχω και γραπτώς αποταθεί στον ΓΓ, απλά δεν διαφημίζουμε τις ενέργειες που κάνουμε, δεν μας ενδιαφέρει η επικοινωνιακή διαχείριση του Κυπριακού, μας ενδιαφέρει η ουσιαστική διαχείριση του Κυπριακού και πώς σπάζουμε το αδιέξοδο και επαναρχίζουν οι συνομιλίες».

«Πέραν της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχα και γραπτώς», πρόσθεσε, «έχω αποταθεί ο ίδιος στον ΓΓ, ο Υπουργός Εξωτερικών θα είναι εκεί για να μεταφέρει συγκεκριμένο μήνυμα. Γίνονται πολλά. Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι πώς σπάζουμε το αδιέξοδο, εκεί επικεντρώνεται η προσπάθεια μας, η όποια κριτική είναι καλοδεχούμενη».

Τέλος, ερωτηθείς αν είχε ενημέρωση σε σχέση με άσκηση του ΝΑΤΟ και αναφορικά με καταχώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας βάσει συντεταγμένων και όχι με την ονομασία της, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως δεν είχε μέχρι στιγμής ενημέρωση για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά σίγουρα αυτή την εβδομάδα θα έχει.

Πηγή: KYΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top