ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχεται νέο πράσινο ξενοδοχείο στη Λεμεσό – Πού θα ανεγερθεί και τι θα περιλαμβάνει

Έρχεται νέο πράσινο ξενοδοχείο στη Λεμεσό – Πού θα ανεγερθεί και τι θα περιλαμβάνει

Το «πράσινο» φως για ανέγερση και λειτουργία πράσινου ξενοδοχείου, στην παραλιακή ακτή της κοινότητας Μουταγιάκας στην επαρχία Λεμεσού, άναψε η Περιβαλλοντική Αρχή.

Οι κατασκευαστικές εργασίες του έργου αναμένεται να διαρκέσουν δύο χρόνια μετά την εξασφάλιση όλων των απαιτούμενων αδειών, ενώ το εκτιμώμενο κόστος υπολογίζεται στα 8 εκατομμύρια ευρώ.

Σημειώνεται πως, το ξενοδοχείο θα ανεγερθεί στην θέση του υφιστάμενου ξενοδοχείου δύο αστέρων «Aquarius Beach Hotel» το οποίο θα κατεδαφιστεί.

Σκοπός και στόχος του έργου

Σύμφωνα, πάντως, με τα στοιχεία που κατατέθηκαν στην Περιβαλλοντική Αρχή, σκοπός της προτεινόμενης ανάπτυξης είναι να παρέχει ένα μοναδικό συνδυασμό υπηρεσιών ολοκληρωμένου τουρισμού που στοχεύουν να προσφέρουν ένα πλήρες πακέτο διαμονής σε κάθε άτομο.

Αναμένεται επίσης ότι η προτεινόμενη ανάπτυξη θα εμπλουτίσει περαιτέρω τις οικονομικές δυνατότητες της ευρύτερης περιοχής και θα ενδυναμώσει τον κοινωνικό και τουριστικό της χαρακτήρα.

Η ξενοδοχειακή μονάδα θα αποτελεί πράσινο ξενοδοχείο, καθώς θα ικανοποιεί τις απαιτήσεις των περί Ρύθμισης της Ενεργειακής Απόδοσης των Κτιρίων Νόμων και Κανονισμών, ενώ, μεταξύ άλλων, στην ξενοδοχειακή μονάδα θα γίνει εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος 337 συλλεκτών (panel), σε οροφή καθώς και σε ισόγειο χώρο για κάλυψη των αναγκών της μονάδας.


Αρχιτεκτονικό σχέδιο με την πρόσοψη του ξενοδοχείου.

Επιπλέον, θα τοποθετηθεί γεννήτρια για σκοπούς εφεδρείας και εξυπηρέτησης του ξενοδοχείου σε περίπτωση διακοπής ηλεκτροδότησης, ενώ η παροχή ηλεκτρισμού στο προτεινόμενο Έργο, κατά κύριο λόγο, θα καλύπτεται από το φωτοβολταικό σύστημα ενώ συμπληρωματικά εξυπηρετείται από την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ).

Ο κλιματισμός των χώρων θα γίνεται με κεντρικό κλιματιστικό σύστημα VRV (θέρμανση και ψύξη), ενώ θα υπάρχουν και καυστήρες για την θέρμανση νερού (Ηeat pump). Για την εξυπηρέτηση της μονάδας θα υπάρχουν δεξαμενές και δίκτυο υγραερίου και δεξαμενή και δίκτυο πετρελαίου για τα οποία θα εξασφαλιστούν οι απαραίτητες άδειες.


Το υφιστάμενο ξενοδοχείο που θα κατεδαφιστεί.

Τι θα περιλαμβάνει

Το προτεινόμενο έργο «Aquarius Beach Hotel», θα είναι πενταόροφη παραθαλάσσια ξενοδοχειακή μονάδα τεσσάρων αστέρων, δυναμικότητας 54 δωματίων και 106 κλινών.

Ο υπόγειος χώρος του θα έχει γυμναστήριο, SPA, χώρο αποθήκευσης και χώρους στάθμευσης, ο ισόγειος χώρος του θα έχει χώρους κοινής ωφέλειας και εστιατόρια, το μεσοπάτωμα θα έχει χώρους αποθήκευσης και συντήρησης, οι τρείς πιο πάνω όροφοι θα περιλαμβάνουν κλίνες και παιδότοπο, ενώ ο τελευταίος όροφος θα αποτελεί τον μηχανολογικό όροφο.

Η προτεινόμενη ανάπτυξη, επίσης, θα περιλαμβάνει στο σύνολο 31 χώρους στάθμευσης μερικοί από αυτούς κατάλληλα διαμορφωμένοι για χρήση ΑμΕΑ, στον υπόγειο και ισόγειο χώρο.


Αρχιτεκτονικό σχέδιο του νέου ξενοδοχείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε αποστολή για γερά νεύρα η Ολγκίν - «Όχι» Τατάρ σε τριμερή - Εν αναμονή της συνάντησης Μητσοτάκη- Ερντογάν

Σε αποστολή για γερά νεύρα η Ολγκίν - «Όχι» Τατάρ σε τριμερή - Εν αναμονή της συνάντησης Μητσοτάκη- Ερντογάν

Χωρίς να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα, η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν ολοκλήρωσε την πρώτη κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και στη συνέχεια με τον Ερσίν Τατάρ, στα κατεχόμενα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top