Αποχαιρέτησε την Πρέσβειρα της Πολωνίας η ΠτΒ - «Ουσιαστική η προσωπική συμβολή της στην περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων»

Αποχαιρέτησε την Πρέσβειρα της Πολωνίας η ΠτΒ - «Ουσιαστική η προσωπική συμβολή της στην περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων»

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε σήμερα σε αποχαιρετιστήρια συνάντηση την Πρέσβειρα της Πολωνίας στην Κύπρο κ. Irena Lichnerowicz-Augustyn, επ’ ευκαιρία της ολοκλήρωσης της θητείας της στην Κύπρο.

Κατά τη συνάντηση, υπογραμμίστηκαν οι σχέσεις φιλίας και συνεργασίας που συνδέουν τις δύο χώρες και κατ’ επέκταση τα Κοινοβούλιά τους. Στο πλαίσιο αυτό, σημειώθηκε η επιτυχής επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο της Προέδρου της Κάτω Βουλής (Sejm) της Πολωνίας κ. Elżbieta Witek, τον περασμένο Μάιο, η οποία, όπως επισημάνθηκε, έδωσε νέα ώθηση στις διακοινοβουλευτικές σχέσεις Κύπρου-Πολωνίας.

Η Πρόεδρος της Βουλής ευχαρίστησε την κ. Lichnerowicz-Augustyn για την αγαστή συνεργασία μεταξύ της Πρεσβείας της Πολωνίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων στη διάρκεια της θητείας της και για την πολύ ουσιαστική προσωπική συμβολή της στην περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων Κύπρου και Πολωνίας σε πλειάδα τομέων αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Τέλος, η Πολωνή Πρέσβειρα ενημέρωσε την Πρόεδρο της Βουλής για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στην Πολωνία, ενόψει των επικείμενων βουλευτικών εκλογών, οι οποίες θα διεξαχθούν στη χώρα, στις 31 Οκτωβρίου 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Συμβούλιο Ασφαλείας: Ανθρωπογενής ο λιμός στη Γάζα – Κρίσιμος ο ρόλος του Κυπριακού διαδρόμου

Συμβούλιο Ασφαλείας: Ανθρωπογενής ο λιμός στη Γάζα – Κρίσιμος ο ρόλος του Κυπριακού διαδρόμου

Όλα τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσαν σήμερα ότι ο λιμός στη Γάζα είναι μια "ανθρωπογενής κρίση" και προειδοποίησαν ότι η χρήση της λιμοκτονίας ως όπλο πολέμου απαγορεύεται βάσει του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου.