ΟΠΕΚ: «Βρισκόμαστε στο παρά πέντε της διχοτόμησης»

ΟΠΕΚ: «Βρισκόμαστε στο παρά πέντε της διχοτόμησης»

«Σήμερα βρισκόμαστε στο παρά πέντε της διχοτόμησης. Η κυβέρνηση αντί να ανοίξει νέους δίαυλους επικοινωνίας με την Τ/Κ κοινότητα, θέτει διαρκώς νέα προσκόμματα και δυσκολίες την επικοινωνία ανάμεσα στις δύο κοινότητες, κτίζει φράγματα, αντί να κτίζει γέφυρες», αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο Όμιλος Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας (ΟΠΕΚ) με αφορμή τα έξι χρόνια από τις συνομιλίες στο Κραν Μοντανά.

Όπως αναφέρεται, η 7η Ιουλίου είναι μία ημέρα που ο κάθε Κύπριος πολίτης θα πρέπει να κρατήσει στη μνήμη του για σκοπούς σύγκρισης, όσο ακόμα υπάρχει ένα παράθυρο ευκαιρίας για την επίλυση του Κυπριακού θέτοντας το ερώτημα «πού ήταν οι διαπραγματεύσεις τέτοια ημέρα πριν από 6 χρόνια και πού βρισκόμαστε σήμερα»;

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι η Κύπρος καταβάλλει το πιο ακριβό τίμημα, την μέρα με τη μέρα βαθύτερη διχοτόμηση με εγγυήσεις και επεμβατικά δικαιώματα, με κατοχικά στρατεύματα, με τσιμέντωμα περιουσιών, με αλλοίωση της δημογραφικής σύνθεσης στα κατεχόμενα. «Οι σχέσεις των δύο κοινοτήτων δηλητηριάζονται από τις ηγεσίες τους με εχθρική ρητορική και οι νέοι αποξενώνονται», σημειώνεται.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Οι αντιδράσεις των κομμάτων μετά την αποχώρηση της Πρώτης Κυρίας από τον Ανεξάρτητο Φορέα - Βίντεο

Οι αντιδράσεις των κομμάτων μετά την αποχώρηση της Πρώτης Κυρίας από τον Ανεξάρτητο Φορέα - Βίντεο

Λίγα 24ωρα μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, η Πρώτη Κυρία προχώρησε σε δημόσια δήλωση, ανακοινώνοντας την αποχώρησή της από την προεδρία της Διαχειριστικής Επιτροπής του Ανεξάρτητου Φορέα Κοινωνικής Στήριξης.

BEST OF TOTHEMAONLINE