ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διακοπές εντός Κύπρου: Το φαινόμενο των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής και οι περιοχές που έχουν την τιμητική τους τον Αύγουστο

Διακοπές εντός Κύπρου: Το φαινόμενο των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής και οι περιοχές που έχουν την τιμητική τους τον Αύγουστο

Αρκετοί είναι αυτοί που επέλεξαν να κάνουν διακοπές εντός του νησιού και να ανακαλύψουν τις ομορφιές της χώρας μας, ενώ άλλοι αποφάσισαν να φτιάξουν βαλίτσα και να αναχωρήσουν για το εξωτερικό. Το μόνο σίγουρο είναι πώς πλέον ο κόσμος δεν διστάζει να κάνει διακοπές, αφού η πανδημία στέρησε σε όλους το δικαίωμα αυτό.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Γενικός Διευθυντής του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων, Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης ανέφερε ότι «μέχρι στιγμής η μέση πληρότητα των ξενοδοχείων στην Κύπρο βρίσκεται στο 60-70% για το μήνα Ιούλιο, ενώ τον Αύγουστο αναμένεται να πάει γύρω στο 80%».

Ιδιαίτερα τον Αύγουστο, που είναι ο μήνας κατά τον οποίο η πλειοψηφία του κόσμου λαμβάνει τις άδειες του για τις καλοκαιρινές διακοπές, οι πολίτες που διάλεξαν να μείνουν στην Κύπρο, ως επί το πλείστο επιλέγουν εξορμήσεις στις παραλιακές περιοχές του νησιού, σύμφωνα με τον Κύριο Ρουσουνίδη.

«Την τιμητική τους έχουν τα παραλιακά μέτωπα κυρίως η Πάφος και η ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου και στη συνέχεια ακολουθούν οι περιοχές Λεμεσός και Λάρνακα», είπε συγκεκριμένα.

«Αξίζει να σημειωθεί ότι πληρότητα υπάρχει και στα ορεινά», πρόσθεσε.

Σε σχέση με τις περσινές κρατήσεις τον Αύγουστο, ο Γενικός Διευθυντής του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων σημείωσε ότι «φαίνεται πώς υπάρχει μια μικρή αύξηση και αναμένουμε ότι θα κάνει την εμφάνιση του και το φαινόμενο των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής, το οποίο ευελπιστούμε ότι θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις πληρότητες και τη ροή τουριστών»

«Ιδιαίτερα μετά την πανδημία ο κόσμος κλείνει πλέον τις διακοπές του σε πολύ πιο κοντινό χρονικό διάστημα, κάτι το οποίο δεν βοηθά στον προγραμματισμό αλλά σίγουρα είναι καλοδεχούμενο», συμπλήρωσε.

All inclusive ή μόνο πρωινό

All – inclusive είναι οι διακοπές που περιλαμβάνουν όλα τα απαραίτητα στην τιμή κράτησης. Εκτός από τη διαμονή, οι πολίτες πληρώνουν ένα πακέτο που συνήθως περιλαμβάνει: φαγητό, ποτό, δραστηριότητες και διασκέδαση.

Σύμφωνα με τον κύριο Ρουσουνίδη, «ο κόσμος επιλέγει όλες τις κατηγορίες. Αρκετοί κλείνουν το all inclusive, ενώ άλλοι δεν το προτιμούν, ώστε να πηγαίνουν στα τοπικά μαγαζάκια και στις ταβερνούλες για να δοκιμάζουν φαγητά. Είναι ένας συνδυασμός στον οποίο είναι περίπου μοιρασμένες οι προτιμήσεις».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σε ουδέτερο έδαφος οι συναντήσεις Ολγκίν με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Κανένα σημάδι για πρόοδο στο Κυπριακό

Τιμές καυσίμων: Μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των επαρχιών - Περαιτέρω αυξήσεις στον ορίζοντα - Πίνακες

Θεραπεία με το… σταγονόμετρο: Σοβαρές ελλείψεις σε καινοτόμο φάρμακο - Πότε θα είναι ξανά διαθέσιμο

Ανατροπή στο σοβαρό τροχαίο στην Πάφο: Ανταλλάξαν θέση ο οδηγός με τον συνοδηγό – Η κατάσταση της υγείας του 25χρονου μοτοσικλετιστή

Έκανε ψευδή καταγγελία στον συγκάτοικό του ότι τον μαχαίρωσε στην πλάτη - Κατηγορήθηκε 29χρονος

Πυρκαγιά στην Αραδίππου: Ομολόγησε 27χρονος τον εμπρησμό - Επιτέθηκε και σε αστυνομικό



Φόνος στην Ορμήδεια: Ψάχνουν ακόμη τον δράστη - Δεν ζητήθηκε η βοήθεια της Αστυνομίας - Δείτε φωτογραφίες από τη σκηνή

Φόνος στην Ορμήδεια: Ψάχνουν ακόμη τον δράστη - Δεν ζητήθηκε η βοήθεια της Αστυνομίας - Δείτε φωτογραφίες από τη σκηνή

Συνεχείς είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράση, αναφορικά με τον φόνο έξω από την κοινότητα της Ορμήδειας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top