Πόλεμος στην Ουκρανία - Αναλένα Μπέρμποκ: «Μακάρι να μπορούσαμε να διαπραγματευτούμε» με τον Πούτιν

Πόλεμος στην Ουκρανία - Αναλένα Μπέρμποκ: «Μακάρι να μπορούσαμε να διαπραγματευτούμε» με τον Πούτιν

Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ δήλωσε χθες Σάββατο ότι δεν βλέπει στο εγγύς μέλλον καμία βάση για διαπραγματεύσεις με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν σχετικά με την Ουκρανία.

«Μακάρι να μπορούσαμε να διαπραγματευτούμε. Στην παρούσα φάση δεν έχει σημασία τι θα θέλαμε, αλλά πώς θα αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα», είπε η Μπέρμποκ σε κοινή συνέντευξη με τον ουκρανό πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή πυγμαχίας Βλαντίμιρ Κλίτσκο, όταν ρωτήθηκε για το εάν θα ήταν δυνατή η διαπραγμάτευση με τον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου.

Η συνέντευξη δόθηκε για λογαριασμό των γερμανικών εφημερίδων Bild και Die Welt, καθώς και του αμερικανικού περιοδικού Politico.

Η επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας επεσήμανε ότι πριν από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία είχαν καταβληθεί διπλωματικές προσπάθειες για να αποτραπεί η κλιμάκωση της κρίσης. «Η απάντηση σε αυτές ήταν 100.000 στρατιώτες να εισβάλουν» στην Ουκρανία, είπε η Μπέρμποκ.

Η Ουκρανία πρέπει να μπορέσει να ξανακερδίσει την ειρήνη, τόνισε. «Αυτό θα γίνει μόνο εάν σταματήσει αυτός ο κτηνώδης, επιθετικός πόλεμος της Ρωσίας, εάν οι ρώσοι στρατιώτες αποχωρήσουν από το ουκρανικό έδαφος και σταματήσουν οι καθημερινές επιθέσεις με drones, πυραύλους και βόμβες στην Ουκρανία», συμπλήρωσε η γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πολιτογραφήσεις: Δεχόταν τηλεφωνικές κλήσεις από τον ΠτΒ και Βουλευτές για υποθέσεις - Οσα κατέθεσε ο πρώην Γ.Δ ΥΠΕΣ

Πολιτογραφήσεις: Δεχόταν τηλεφωνικές κλήσεις από τον ΠτΒ και Βουλευτές για υποθέσεις - Οσα κατέθεσε ο πρώην Γ.Δ ΥΠΕΣ

Δεχόταν τηλεφωνικές κλήσεις από τον Δημήτρη Συλλούρη όταν αυτός ήταν Πρόεδρος της Βουλής αλλά και από άλλους βουλευτές, για ενημέρωση σχετικά με υποθέσεις πολιτογραφήσεων, μεταξύ άλλων, χωρίς όμως ποτέ να του ζητηθεί κάτι παράτυπο, ανέφερε ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας την Τετάρτη ο Κύπρος Κυπριανού, ο οποίος υπηρέτησε ως Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών μεταξύ Δεκεμβρίου 2017 και Αυγούστου 2020 και ως αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής μεταξύ Μαΐου και Νοεμβρίου 2017.

BEST OF TOTHEMAONLINE