Απεβίωσε ηλικιωμένος από θερμοπληξία στη Λευκωσία - Στο νοσοκομείο άλλα δύο άτομα - Η κατάσταση της υγείας τους

Απεβίωσε ηλικιωμένος από θερμοπληξία στη Λευκωσία - Στο νοσοκομείο άλλα δύο άτομα - Η κατάσταση της υγείας τους

Το πρώτο θύμα από θερμοπληξία για την φετινή χρονιά καταγράφηκε στην Κύπρο, λόγω των εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών που καταγράφονται τις τελευταίες μέρες, ενώ άλλα δύο πρόσωπα νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπο Χαριλάου, το θύμα αφορά σε 90χρονο άνδρα, ο οποίος διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας από την οικία του με συμπτώματα θερμοπληξίας και παρά τις προσπάθειες των ιατρών κατέληξε στον θάλαμο που νοσηλευόταν.

Όπως ανέφερε περαιτέρω στο ThemaOnline ο κ. Χαριλάου, αυτή τη στιγμή στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας νοσηλεύονται με συμπτώματα θερμοπληξίας και άλλα δύο άτομα ηλικίας 77 και 78 ετών, με την κατάσταση της υγείας του να είναι σταθερή, ενώ παρακολουθούνται στενά από τους επί καθήκοντι ιατρούς.

Με αφορμή τα περιστατικά αυτά, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ τόνισε πως όλοι μας πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, ιδιαίτερα τα άτομα υψηλού κινδύνου, συστήνοντας όπως αποφεύγεται η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, να παραμένουμε σε κλιματιζόμενους χώρους, να έχουμε καλή ενυδάτωση και να ντυνόμαστε ελαφριά, ούτως ώστε να αποφύγουμε την θερμοπληξία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ένταση στη Νεκρή Ζώνη - Καταγγελία ΟΥΝΦΙΚΥΠ για μη εξουσιοδοτημένη είσοδο Τ/κ προσωπικού ασφαλείας

Ένταση στη Νεκρή Ζώνη - Καταγγελία ΟΥΝΦΙΚΥΠ για μη εξουσιοδοτημένη είσοδο Τ/κ προσωπικού ασφαλείας

Η Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) καταγγέλλει, μέσω ανάρτησής της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περιστατικό μη εξουσιοδοτημένης εισόδου τουρκοκυπριακού προσωπικού ασφαλείας εντός της Νεκρής Ζώνης, στην περιοχή της Πύλας, κάνοντας λόγο για σαφή παραβίαση της εντολής της.

BEST OF TOTHEMAONLINE