ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχέδιο κτίΖΩ: Ξεκίνησε η καταβολή επιδόματος ενοικίου - Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία

Σχέδιο κτίΖΩ: Ξεκίνησε η καταβολή επιδόματος ενοικίου -  Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία

Οι αιτήσεις όσων έκαναν αίτηση για επίδομα ενοικίου στο πλαίσιο του Σχεδίου κτίΖΩ εξετάζονται και προωθούνται για πληρωμή, ήδη έχει αρχίσει η καταβολή σε κάποιους του επιδόματος, ενώ εντός των ημερών αναμένεται να πληρωθούν και αυτοί που δεν έχουν ακόμη λάβει το επίδομα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών, Μαργαρίτα Κυριάκου.

Κληθείσα να σχολιάσει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Αλήθεια» που αναφέρει πως οι πρόσφυγες που έφυγαν από τις πολυκατοικίες των συνοικισμών που κρίθηκαν κατεδαφιστέες και που εμπίπτουν στα πλαίσια του κτίΖΩ περιμένουν να κατατεθούν στους λογαριασμούς τους τα χρήματα που τους υποσχέθηκαν για κάλυψη των εξόδων που έκαναν και των ενοικίων των διαμερισμάτων στα οποία μετακόμισαν, η κ. Κυριάκου σημείωσε πως το Σχέδιο ήδη έχει ξεκινήσει να υλοποιείται, οι δικαιούχοι έχουν αρχίσει να εκκενώνουν τα διαμερίσματα τους και να υποβάλλουν αιτήσεις για συμμετοχή ή μη στο Σχέδιο ενώ υπήρξαν και κάποιες περιπτώσεις δικαιούχων που δεν επιθυμούν να συμμετέχουν στο Σχέδιο και οι οποίοι ως εκ τούτου θα αποζημιωθούν και θα αποχωρήσουν.

Η κ. Κυριάκου εξήγησε πως για όσους έκαναν αίτηση και για επίδομα ενοικίου, οι αιτήσεις εξετάζονται και προωθούνται για πληρωμή, υποδεικνύοντας ότι ήδη έχει αρχίσει η καταβολή σε κάποιους του επιδόματος ενώ εντός των ημερών αναμένεται να πληρωθούν και αυτοί που δεν έχουν ακόμη λάβει το επίδομα.

«Ουδέποτε λέχθηκε ότι σε τρεις μέρες θα δίνονταν τα χρήματα, τα χρήματα κατατίθενται εντός μερικών ημερών» είπε, εξηγώντας ότι υπάρχουν διαδικασίες και με το Γενικό Λογιστήριο που πρέπει να ακολουθηθούν.

«Έχουμε μιλήσει ξανά με το Γενικό Λογιστήριο για να δίνεται προτεραιότητα σε αυτές τα αιτήσεις έτσι ώστε να επισπευσθεί η διαδικασία και να μην χρειάζονται 15 μέρες αλλά λιγότερες για την καταβολή του επιδόματος», σημείωσε, επαναλαμβάνοντας πως το ΥΠΕΣ έχει ξανά σήμερα μιλήσει με το Γενικό Λογιστήριο και έχει συμφωνηθεί να δοθεί προτεραιότητα στις αιτήσεις που αφορούν επίδομα ενοικίου δικαιούχων του Σχεδίου.

Η κ. Κυριάκου ανέφερε ακόμη ότι στο πλαίσιο του Σχεδίου παρέχεται ακόμη βοήθεια στους δικαιούχους και για τη μετακόμιση (επίδομα μετακόμισης €250) ή παρέχεται αποθηκευτικός χώρος για μεταφορά των αντικειμένων τους σε περίπτωση που δεν θα τα χρειαστούν για την περίοδο των 2 χρόνων) και πως το Υπουργείο Εσωτερικών συνεχίζει παράλληλα την ενημέρωση σε ό,τι αφορά τις 23 πολυκατοικίες που δεν θα εκκενωθούν στο παρόν στάδιο.

Ανέφερε δε πως δεν έχει γίνει έξωση σε κανέναν σε αντίθεση, όπως είπε, με τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα της εφημερίδας. Η κ. Κυριάκου τόνισε ότι ουδέποτε έχει εκδοθεί διάταγμα έξωσης, επισημαίνοντας πως ούτως ή άλλως τα διατάγματα έξωσης εκδίδονται από Δικαστήριο έπειτα από αίτημα των τοπικών (δημοτικών/κοινοτικών) αρχών. «Δεν έγινε σε καμία περίπτωση κάτι τέτοιο και ούτε πρόκειται να φτάσουμε σε σημείο να ζητούνται διατάγματα έξωσης και να πρέπει η Αστυνομία να βγάλει τον κόσμο από τα σπίτια του», επεσήμανε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top