TEE: Αυξημένες αλλά εντός ορίων οι συγκεντρώσεις ρύπων στην περιοχή Γερίου

TEE: Αυξημένες αλλά εντός ορίων οι συγκεντρώσεις ρύπων στην περιοχή Γερίου

Λόγω της πυρκαγιάς σε εξέλιξη στην Βιομηχανική περιοχή Γερίου, το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας εξέδωσε ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αυξημένες συγκεντρώσεις ρύπων παρατηρούνται σήμερα Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2023, στην ατμόσφαιρα της περιοχής Γερίου με βάση τις μετρήσεις του επίγειου σταθμού παρακολούθησης της ποιότητας του αέρα που εγκαταστάθηκε στην περιοχή από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας. Οι τιμές αυτές, παρόλο που είναι αυξημένες, βρίσκονται εντός των ορίων ποιότητας αέρα που καθορίζονται από τη σχετική νομοθεσία.

Σημειώνεται ότι οι επίγειοι Σταθμοί του Δικτύου Παρακολούθησης της Ποιότητας Αέρα του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας που βρίσκονται στην περιοχή της Λευκωσίας (Λευκωσία Κυκλοφοριακός και Λευκωσία Οικιστικός) δεν καταγράφουν αυξημένες συγκεντρώσεις ρύπων.

Συστήνεται στο κοινό να αποφεύγει τις άσκοπες μετακινήσεις και ιδιαίτερα οι ευάλωτες ομάδες πληθυσμού (παιδιά, ηλικιωμένοι και ασθενείς) προτρέπονται να αποφεύγουν να κυκλοφορούν σε ανοικτούς χώρους μέχρι να παρέλθει το φαινόμενο.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Διάγγελμα Χριστοδουλίδη: «Εκ μέρους της Πολιτείας απολογούμαι» - Ανάλαβε ευθύνη - Αυτά είναι τα μέτρα που ανακοίνωσε

Διάγγελμα Χριστοδουλίδη: «Εκ μέρους της Πολιτείας απολογούμαι» - Ανάλαβε ευθύνη - Αυτά είναι τα μέτρα που ανακοίνωσε

Με εμφανώς φορτισμένο τόνο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης απηύθυνε απόψε το βράδυ τηλεοπτικό διάγγελμα προς τον κυπριακό λαό, με αφορμή την τραγωδία από τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την ορεινή Λεμεσό.

BEST OF TOTHEMAONLINE