ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λήψη μέτρων ζητούν μετά τη φωτιά οι Δήμοι Ιδαλίου, Γερίου, Λατσιών και Τσερίου

Λήψη μέτρων ζητούν μετά τη φωτιά οι Δήμοι Ιδαλίου, Γερίου, Λατσιών και Τσερίου

Oι Δήμοι Ιδαλίου, Γερίου, Λατσιών και Τσερίου ζητούν την άμεση λήψη μέτρων μετά την πρόσφατη φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών και χαρτιού που γειτνιάζει με τις οικιστικές περιοχές των Δήμων. Ζητούν, επίσης, συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να του εκθέσουν τα γεγονότα.

Σε κοινή ανακοίνωση οι Δήμοι τονίζουν ότι είναι για πολλοστή φορά που γίνονται μάρτυρες αυτών των σοβαρών και επικίνδυνων περιστατικών, τα οποία συμβαίνουν πολύ κοντά από άλλα βιομηχανικά υποστατικά τα οποία ασχολούνται με την αποθήκευση καυσίμων, χλωρίνης και παραγωγής ασφάλτου, "με αποτέλεσμα ο κίνδυνος για την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών μας να γίνεται ακόμα μεγαλύτερος".

Οι Δήμοι ζητούν συγκεκριμένα την κατάργηση των οχληρών βιομηχανικών ζωνών Ιδαλίου – Γερίου και Τσερίου και τη μετατροπή τους σε Ελαφριές Βιομηχανικές Ζώνες και την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου έτσι ώστε σε περιπτώσεις όπου διαπιστώνεται αμέλεια οι ποινές να είναι αποτρεπτικές.

Ζητούν επίσης αυξημένους ελέγχους από τα αρμόδια τμήματα και αναφέρουν ότι τους ελέγχους αυτούς "δεν είναι δυνατό σήμερα να ασκούν ικανοποιητικά δύο λειτουργοί του Τμήματος Περιβάλλοντος, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με τον έλεγχο ολόκληρης της επαρχίας Λευκωσίας".

Αναφέρουν ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για δημιουργία και στελέχωση ειδικής Υπηρεσίας Περιβαλλοντικών Ελέγχων "όπως αυτή περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη στην πολιτική 3, σημείο 3.1, για καλύτερη προστασία του περιβάλλοντος, της δημόσιας υγείας και ευημερίας των πολιτών".

Στην ανακοίνωση αναφέρουν ότι με βάση μελέτη που διενεργήθηκε το 2018 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις ανάγκες της Κύπρου, αυτή η υπηρεσία θα πρέπει να στελεχώνεται περίπου από 45 άτομα προσωπικό, ενώ αυτή τη στιγμή το Τμήμα Περιβάλλοντος διαθέτει γύρω στους 8 Επιθεωρητές σε παγκύπρια βάση.

"Η κατάσταση δεν πάει άλλο, δεν μπορεί κάθε χρόνο καλοκαιριάτικα να είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Ο κόσμος δικαιολογημένα εκφράζει την αγανάκτηση του για την κατάσταση που επικρατεί", αναφέρουν.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Famagusta: Δάφνη και Τεύκρος κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση οι 6 εκ των 9 - Αρχίζει η διαδικασία για τον 10ο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση οι 6 εκ των 9 - Αρχίζει η διαδικασία για τον 10ο

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκαν οι έξι από τους εννέα συλληφθέντες, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top