ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκικό ΥΠΑΜ: «Θα συνεχίσουμε να εγγυόμαστε την ασφάλεια στην Κύπρο»

Τουρκικό ΥΠΑΜ: «Θα συνεχίσουμε να εγγυόμαστε την ασφάλεια στην Κύπρο»

Η Τουρκία, ως εγγυήτρια χώρα, θα συνεχίσει να εγγυάται την ειρήνη, την ηρεμία και την ασφάλεια στην Κύπρο, αναφέρει το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού ΥΠΑΜ, Ζεκί Ακτούρκ, ανέφερε ότι οι Tουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις «συνεχίζουν να προστατεύουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας και της τδβκ» - όπως αναφέρθηκε στο ψευδοκράτος - «στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο χωρίς συμβιβασμούς». «Συνεχίζουμε τις αμοιβαίες μας προσπάθειες με τη γειτονική μας Ελλάδα για τη διατήρηση και ανάπτυξη της θετικής ατμόσφαιρας που αναπτύχθηκε μετά το σεισμό», πρόσθεσε.

«Από την άλλη πλευρά, γιορτάζουμε την 49η επέτειο της Ημέρας Ειρήνης και Ελευθερίας της τδβκ και την Ειρηνευτική Επιχείρηση στην Κύπρο» όπως αναφέρθηκε στην τουρκική εισβολή, η οποία, όπως ισχυρίστηκε «σταμάτησε τις απάνθρωπες σφαγές των Ε/κ τρομοκρατών εναντίον των Τ/κ. Τιμούμε με ευλάβεια τους ιερούς μαρτυρικούς πεσόντες και τους βετεράνους που απεβίωσαν και ευχόμαστε στους εν ζωή βετεράνους μας να έχουν υγεία, ευτυχία και μακροζωία».

«Με την ευκαιρία αυτή, τονίζουμε ότι δύο κυρίαρχα, ισότιμα και ανεξάρτητα κράτη είναι η μόνη λύση στην Κύπρο. Η Τουρκία, ως εγγυήτρια χώρα, θα συνεχίσει να εγγυάται την ειρήνη, την ηρεμία και την ασφάλεια στην Κύπρο στο πλαίσιο των νόμιμων δικαιωμάτων που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συμφωνίες».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εργατικό ατύχημα στη Λεμεσό: Παραμένει κρίσιμα ο 23χρονος – Μεταφέρθηκε ξημερώματα στο ΓΝ Λευκωσίας

• «Έσβησε» κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών - Εν αναμονή της νεκροτομής επί της σορού του

• Παραλίες: Ξεκίνησε το μάζεμα πετσετών από τα κρεβατάκια – Έτσι θα λειτουργεί το νέο μέτρο – «Μας αντιγράφουν και οι τουρίστες»

• Ταξιδιωτικό «χάος»: «Απανωτές» καταγγελίες κατά αεροπορικών - Επιβάτες ταξιδεύουν μέχρι και με αεροπλάνα διαφορετικών εταιρειών

• Η τοποθέτηση της Αστυνομίας για την έρευνα με το έργο τερματικού εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου

• Ανείπωτη θλίψη - «Έφυγε» η μικρή Έλενα Νικολάου - Η συγκινητική παράκληση της οικογένειας

• Συγκινεί η Ιλάειρα Ζήση: Η φωτογραφία της κόρης της και το μήνυμα όλο νόημα



Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Σε νέες περιπέτειες ενδέχεται να εισέλθει ο ΔΗΣΥ, αυτή τη φορά για το θέμα των θητειών αξιωματούχων στο κόμμα. Σύμφωνα με τις πρόνοιες του καταστατικού, το οποίο τροποποιήθηκε στις 29 Απριλίου 2023, μέλος του κόμματος που κατέχει κάποιο εκ των αξιωμάτων του Βουλευτή, Ευρωβουλευτή, Δήμαρχου, Δημοτικού Συμβούλου, Σχολικού Εφόρου, Προέδρου ή Μέλους Κοινοτικού Συμβουλίου, δικαιούται να διεκδικήσει επανεκλογή στο ίδιο αξίωμα, μόνο αν κατά τη λήξη της τρέχουσας θητείας του, δεν συμπληρώσει τρεις θητείες σε αυτό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top