ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργός Δικαιοσύνης: «Σημαντικό το ότι η ΕΕ επικεντρώνεται στα δικαιώματα των θυμάτων»

Υπουργός Δικαιοσύνης: «Σημαντικό το ότι η ΕΕ επικεντρώνεται στα δικαιώματα των θυμάτων»

Είναι πολύ σημαντικό το ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και η ισπανική Προεδρία επικεντρώνονται στα δικαιώματα των θυμάτων, δήλωσε η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου, προσερχόμενη στις συναντήσεις της δεύτερης μέρας του Άτυπου Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, που φιλοξενεί στο Λογκρόνιο η ισπανική Προεδρία.

Στη δήλωση της η Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι η δεύτερη μέρα του Συμβουλίου περιλαμβάνει σειρά σημαντικών συναντήσεων αλλά και ότι κατά τη χτεσινή πρώτη μέρα καλύφθηκε μια σειρά θεμάτων που αφορούν την Ασφάλεια.

«Σήμερα θα εστιάσουμε σε θέματα Δικαιοσύνης» τόνισε, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι είναι πολύ σημαντικό το ότι η ΕΕ και η ισπανική Προεδρία επικεντρώνονται στα δικαιώματα θυμάτων. «Είναι κάτι που θα συζητηθεί σήμερα και είναι κάτι στο οποίο ίσως δεν δώσαμε την απαραίτητη προσοχή. Είναι η κατάλληλη ώρα να το συζητήσουμε με τη νέα οδηγία για τα δικαιώματα θυμάτων που έχει εκδοθεί» είπε.

Είπε ακόμη πως πολύ σημαντική θα είναι και η συζήτηση για την πρόσβαση στη δικαιοσύνη ατόμων με αναπηρίες, τονίζοντας πως «εάν η δικαιοσύνη πρέπει να απονέμεται πρέπει να απονέμεται σε όλους».

«Εάν έχουμε ισότητα στα δικαιώματα αυτό πρέπει να αφορά όλους» συμπλήρωσε.

Σημείωσε τέλος πως κατά τη σημερινή μέρα στο τραπέζι των συζητήσεων θα βρεθεί επίσης αριθμός ζητημάτων ασφάλειας που αφορούν το οργανωμένο έγκλημα και πρόσθεσε πως η ίδια προσβλέπει σε μια παραγωγική συνάντηση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Στο νοσοκομείο κολυμβητής: Κινδύνευσε στις Θαλασσινές σπηλιές - Διασώθηκε από ελικόπτερο

Με τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα - Ερασιτέχνης μετεωρολόγος εξηγεί στο «Τ» πως προβλέπει τον καιρό μέσα από το φεγγάρι και την φύση

Πόσα ανήλικα παιδιά έλαβαν ΕΕΕ το 2023 - Τα εκατομμύρια που πλήρωσε το κράτος

Θρήνος και θλίψη - Πέθανε η 8χρονη Καισσαριανή από τον Κορμακίτη - «Ένας πραγματικός άγγελος»

Βρήκαν στο σπίτι της τον συνεργό της - Φόρεσαν χειροπέδες σε γυναίκα και άνδρα στη Λευκωσία για κλοπή περιπτέρουΠτΔ: «Δεν είμαστε σε θέση να δεχτούμε άλλους Σύρους πρόσφυγες - Είμαστε στα όριά μας»

ΠτΔ: «Δεν είμαστε σε θέση να δεχτούμε άλλους Σύρους πρόσφυγες - Είμαστε στα όριά μας»

Η Κύπρος προσπαθεί να έχει ρόλο διαμεσολαβητή, καθιστώντας σαφές προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές ότι μια περαιτέρω κλιμάκωση δεν είναι προς το συμφέρον καμίας χώρας και ότι η κρίση αυτή δεν μπορεί να διευθετηθεί με στρατιωτικά μέσα, δήλωσε για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top