ΥΓΕΙΑ

Αυτό είναι το ποτό που σε ξεδιψάει περισσότερο στη ζέστη

Αυτό είναι το ποτό που σε ξεδιψάει περισσότερο στη ζέστη

Κατά κάποιο τρόπο το είχαμε υποψιαστεί ήδη. Το νερό δεν είναι το ποτό που σε ξεδιψάει περισσότερο στη γεύση.

Αν έχεις μπροστά σου ένα κρύο ποτήρι με μπίρα ή με αναψυκτικό και ένα ποτήρι νερό, ποιο θα προτιμήσεις να πιεις, ειδικά αν ο καιρικές συνθήκες είναι αφόρητες; Οι περισσότεροι θα επιλέξουν μάλλον το νερό, ωστόσο υπάρχει και μία μερίδα ανθρώπων που θα προτιμήσει τις διακριτικές φυσαλίδες της μπίρας ή του αναψυκτικού, καθώς θεωρεί πως με κάποιο τρόπο ξεδιψούν περισσότερο. Σε αυτό το αποτέλεσμα είχε καταλήξει και μια μελέτη που είχε πραγματοποιηθεί πριν λίγα χρόνια στις ΗΠΑ. Η αίσθηση της ξηρότητας του λαιμού και της αφυδάτωσης του σώματος μπορούν να υποχωρήσουν πιο εύκολα με την κατανάλωση νερού με φυσαλίδες.

Σε αυτή τη μελέτη είχαν συμμετάσχει σχεδόν 100 άνθρωποι που περνούσαν 12ωρα από το χρόνο τους χωρίς να καταναλώσουν νερό ή φαγητό. Το τελικό συμπέρασμα ήταν πως η θερμοκρασία και η ποσότητα του διοξειδίου του άνθρακα στο νερό έπαιζαν καθοριστικό ρόλο στο να διώξουν την αίσθηση της δίψας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Μάλιστα, παρατηρήθηκε ότι τα αντικείμενα μελέτης κατανάλωναν, υπό παρόμοιες συνθήκες αφυδάτωσης, λιγότερο από το νερό που τους σερβιρόταν, αν είχε φυσαλίδες, σε σχέση με το «ήσυχο νερό», καθώς η λιγότερη ποσότητα ήταν αρκετή για να τους ξεδιψάσει.

Φυσικά, το σκέτο νερό με φυσαλίδες είναι η καλύτερη λύση στον καύσωνα, με δεδομένο ότι υπάρχουν εκεί έξω δεκάδες ανθρακούχα ροφήματα που είναι και πεντανόστιμα, παράλληλα όμως είναι και πολύ πλούσια θερμιδικά, περιέχοντας μεγάλη συγκέντρωση ζάχαρης, κάτι που δεν μας βοηθάει ιδιαίτερα σε ακραίες συνθήκες θερμοκρασίας. Γεμίστε, λοιπόν, το ψυγείο σας με ανθρακούχο νερό και προετοιμαστείτε για το νέο κύμα καύσωνα με τον καλύτερο υγρό σύμμαχό σας.

ΠΗΓΗ: marieclaire

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Υπουργός Δικαιοσύνης από το συντονιστικό κέντρο - «Οριετήθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Φαρμακά»

Υπουργός Δικαιοσύνης από το συντονιστικό κέντρο - «Οριετήθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Φαρμακά»

Η πυρκαγιά στην περιοχή του Φαρμακά έχει οριοθετηθεί, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Δικαιοσύνης Δημόσιας Τάξης Μάριος Χαρτσιώτης, εκφράζοντας αισιοδοξία πως με την ενεργοποίηση των πτητικών μέσων με το πρώτο φως της ημέρας η πυρκαγιά θα τεθεί υπό έλεγχο μέχρι το μεσημέρι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top