ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: Πρόθεση για διορισμό Συμβουλίου για θέματα πολυπολιτισμικότητας, αποδοχής και διαφορετικότητας

ΠτΔ: Πρόθεση για διορισμό Συμβουλίου για θέματα πολυπολιτισμικότητας, αποδοχής και διαφορετικότητας

Την πρόθεση του να διορίσει Σύμβουλο για την Προώθηση θεμάτων που αφορούν την πολυπολιτισμικότητα, την αποδοχή και τη διαφορετικότητα εξέφρασε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος παρέστη και χαιρέτισε το 7ο Συνέδριο Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Κύπρου, που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις, στην Πάφο.

Στον χαιρετισμό του στη Σύνοδο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε, μεταξύ άλλων, ότι «ως Κυβέρνηση έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε και να ενισχύσουμε τις πλατφόρμες νέων που προωθούν τις διαπολιτισμικές επαφές, τον πλουραλισμό, την προσβασιμότητα, τη διαφορετικότητα και την αστική, κοινωνική και πολιτική ισότητα και να καταπολεμήσουμε τις διακρίσεις σε όλες τις μορφές τους».

Πρόσθεσε ότι και ο ίδιος ως πατέρας τεσσάρων παιδιών γνωρίζει πολύ καλά τον ξεχωριστό ρόλο που διαδραματίζουν οι νέοι σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας και σημείωσε ότι «έχουμε την υποχρέωση να προωθήσουμε ενεργά και αποτελεσματικά τη συμβολή της νεολαίας σε βασικές διαδικασίες διαβούλευσης και λήψης αποφάσεων».

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης του στην προώθηση της χειραφέτησης των νέων, της ισότητας των φύλων και της διαφορετικότητας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε, μεταξύ άλλων, τη συμπερίληψη στο πρόγραμμα διακυβέρνησης, πολιτικών για την ενίσχυση του ρόλου της νεολαίας στην Κύπρο, για τη διασύνδεση του εκπαιδευτικού συστήματος και της αγοράς εργασίας, καθώς και για την εκπαίδευση νέων σε θέματα πράσινης και ψηφιακής μετάβασης.

Πρόσθεσε ότι προτεραιότητα αποτελεί, επίσης, η παροχή ίσων ευκαιριών σε θέματα που αφορούν, ανάμεσα σε άλλα, την πρόσβαση σε κοινωνικές υπηρεσίες υγείας και την εκπαίδευση.

Επεσήμανε ακόμα ότι η Κυβέρνηση εργάζεται για τη δημιουργία μιας ψηφιακής πλατφόρμας νεολαίας που θα διευκολύνει την απευθείας επικοινωνία των νέων με την Προεδρία, αφού «η φωνή των νέων πρέπει να ακούγεται και ένα σημαντικό βήμα για να γίνει αυτό είναι η συμμετοχή τους σε δημοκρατικές διαδικασίες, σε εκλογές, ώστε να εκπροσωπούνται και να εισακούγονται».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ακόμα ότι ο ίδιος ως πατέρας τεσσάρων κοριτσιών, είναι πολύ ευαίσθητος σε θέματα ισότητας των φύλων, προσθέτοντας ότι ακόμη έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολλαπλές μορφές ανισότητας που εξακολουθούν να υφίστανται, υπογραμμίζοντας ότι «τα θέματα ισότητας των φύλων είναι ψηλά στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης».

Πρόσθεσε ότι στα Υπουργεία και στα Υφυπουργεία εφαρμόζονται πολιτικές οριζόντια, σημειώνοντας ότι πέραν του διορισμού Επιτρόπου για την Ισότητα των Φύλων, ορίστηκαν λειτουργοί στα Υπουργεία/Υφυπουργεία, που είναι υπεύθυνοι για την προώθηση της ισότητας των φύλων στους αντίστοιχους τομείς τους.

«Η ενίσχυση της πολυπολιτισμικής εκπαίδευσης είναι επίσης μεγάλης σημασίας για την Κυβέρνηση και εμένα προσωπικά», είπε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, προσθέτοντας ότι κάτι τέτοιο ενθαρρύνει την αποδοχή και τον πλουραλισμό, ενώ τόνισε παράλληλα τη βαρύτητα που αποδίδει η Κυβέρνηση στην εισαγωγή πολιτικών ενσωμάτωσης των ατόμων με αναπηρίες.

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι προτεραιότητα της Κυβέρνηση του είναι η καταπολέμηση των ανισοτήτων και των διακρίσεων και η ενθάρρυνση της αποδοχής ανεξαρτήτως φυλής, εθνότητας, φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, ηλικίας, σωματικών ικανοτήτων, θρησκευτικών και πολιτικών πεποιθήσεων, ιδεολογιών και κοινωνικο-οικονομικού στάτους, και υπογράμμισε ότι «σκοπεύω να διορίσω πολύ σύντομα Σύμβουλο για την Προώθηση της Πολυπολιτισμικότητας, της Αποδοχής και του Σεβασμού στη Διαφορετικότητα».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Στο νοσοκομείο κολυμβητής: Κινδύνευσε στις Θαλασσινές σπηλιές - Διασώθηκε από ελικόπτερο

Με τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα - Ερασιτέχνης μετεωρολόγος εξηγεί στο «Τ» πως προβλέπει τον καιρό μέσα από το φεγγάρι και την φύση

Πόσα ανήλικα παιδιά έλαβαν ΕΕΕ το 2023 - Τα εκατομμύρια που πλήρωσε το κράτος

Θρήνος και θλίψη - Πέθανε η 8χρονη Καισσαριανή από τον Κορμακίτη - «Ένας πραγματικός άγγελος»

Βρήκαν στο σπίτι της τον συνεργό της - Φόρεσαν χειροπέδες σε γυναίκα και άνδρα στη Λευκωσία για κλοπή περιπτέρουΠτΔ: «Δεν είμαστε σε θέση να δεχτούμε άλλους Σύρους πρόσφυγες - Είμαστε στα όριά μας»

ΠτΔ: «Δεν είμαστε σε θέση να δεχτούμε άλλους Σύρους πρόσφυγες - Είμαστε στα όριά μας»

Η Κύπρος προσπαθεί να έχει ρόλο διαμεσολαβητή, καθιστώντας σαφές προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές ότι μια περαιτέρω κλιμάκωση δεν είναι προς το συμφέρον καμίας χώρας και ότι η κρίση αυτή δεν μπορεί να διευθετηθεί με στρατιωτικά μέσα, δήλωσε για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top