ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Οδικά έργα στον αυτοκινητόδρομο το Σαββατοκύριακο – Πώς να αποφύγετε την ταλαιπωρία

Οδικά έργα στον αυτοκινητόδρομο το Σαββατοκύριακο – Πώς να αποφύγετε την ταλαιπωρία

Προγραμματισμένες εργασίες του Τμήματος Δημοσίων Έργων αναμένεται να επηρεάσουν την τροχαία κίνηση το Σαββατοκύριακο.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο, μεταξύ των ωρών 05.00 - 09.00, θα εκτελούνται εργασίες αντικατάστασης κτυπημένων στηθαίων στην κεντρική νησίδα του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας - Λεμεσού (Α1) και στις δύο κατευθύνσεις. Το Τμήμα Δημοσίων Έργων ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια των εργασιών η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας.

Την Κυριακή, μεταξύ των ωρών 06:30 - 18:30, θα εκτελούνται εργασίες στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού - Πάφου στο ύψος του ανισόπεδου κόμβου του Νοσοκομείου Λεμεσού σε μήκος 1,5 χλμ. περίπου. Οι εργασίες θα επηρεάσουν την τροχαία κίνηση με κατεύθυνση από Λεμεσό προς Πάφο.

Εργασίες αναμένεται να συνεχιστούν και την επόμενη βδομάδα. Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, του Τμήματος Δημοσίων Έργων, ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα 24/07/2023 μέχρι και την Τετάρτη 26/07/2023, μεταξύ των ωρών 08:30 - 16:00 καθημερινά, θα εκτελούνται εργασίες ποτίσματος των φυτών στην κεντρική νησίδα του αυτοκινητοδρόμου Αγίας Νάπας - Ξυλοτύμπου - Ριζοελιάς, της Επαρχίας Λάρνακας, από το Τμήμα Δασών.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, στον αυτοκινητόδρομο από τη γέφυρα Ξυλοτύμπου μέχρι τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς (και από τις δύο κατευθύνσεις) θα κλείνει η λωρίδα που εφάπτεται της κεντρικής νησίδας του αυτοκινητοδρόμου, για 1,5 χλμ. περίπου και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα.

Επιπλέον, τη Δευτέρα 24/7/2023, από τις 07:00 μέχρι και την Τρίτη 25/7/2023 η ώρα 16:00, στη Λεωφόρο Αλέξανδρου Παναγούλη στη Λάρνακα, θα διεξάγονται εργασίες τοποθέτησης δικτύου οχετών απομάκρυνσης όμβριων, από το Συμβούλιο Αποχετεύσεως Λάρνακας.

Κατά την πιο πάνω περίοδο, τμήμα της Λεωφόρου Αλέξανδρου Παναγούλη, από τον κυκλικό κόμβο της «Τεχνικής Σχολής» μέχρι και τη φωτοελεγχόμενη συμβολή της με την οδό Τερψιχόρης, με κατεύθυνση από Λιβάδια προς Λάρνακα, θα είναι κλειστό και η διακίνηση της κυκλοφορίας θα γίνεται μέσω παρακείμενων δρόμων.

Επίσης, την περίοδο 24/7/2023 - 1/8/2023, εκτός Παρασκευής και Σαββατοκύριακου, από τις 20:00 το βράδυ μέχρι τις 05:30 το πρωί της επόμενης ημέρας, θα εκτελούνται εργασίες περιοδικής συντήρησης του οδοστρώματος σε τμήματα του αυτοκινητόδρομου Λάρνακας - Παραλιμνίου με κατεύθυνση προς Παραλίμνι, από την πρώτη έξοδο Ορμήδειας μέχρι και τη δεύτερη έξοδο προς Ορμήδεια - Ξυλοφάγου.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών στο πιο πάνω τμήμα θα κλείνει τμηματικά και οι δύο λωρίδες κυκλοφορίας στην κατεύθυνση Λάρνακας - Παραλιμνίου σε απόσταση 3 χλμ. περίπου και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται καθόλη τη διάρκεια στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, το οποίο θα λειτουργεί με αμφίδρομη κίνηση.

Τέλος, το Τμήμα Δημοσίων Έργων ανακοίνωσε ότι την Κυριακή 30/7/2023, μεταξύ των ωρών 06:30 - 18:30, θα εκτελούνται εργασίες στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού - Πάφου στο ύψος του ανισόπεδου κόμβου του Νοσοκομείου Λεμεσού σε μήκος 1,5 χλμ. περίπου. Οι εργασίες θα επηρεάσουν την τροχαία κίνηση με κατεύθυνση από Πάφο προς Λεμεσό.

"Το Τμήμα Δημοσίων Έργων απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και συμμορφώνεται με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Αστυνομίας", αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο



LIVE: Δείτε τη λειτουργία της Πρώτης Ανάστασης ζωντανά από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου

LIVE: Δείτε τη λειτουργία της Πρώτης Ανάστασης ζωντανά από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου

Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί, γίνεται η λεγόμενη Πρώτη Ανάσταση, δηλαδή το προανάκρουσμα της Αναστάσεως που μεταδίδουν οι ύμνοι και της προσμονής της λυτρώσεως όλης της κτίσεως από την φθορά και τον θάνατο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top