Στην Κύπρο για επίσκεψη ο Μητσοτάκης - Πάει στο Προεδρικό και μετά στην Αρχιεπισκοπή

Στην Κύπρο για επίσκεψη ο Μητσοτάκης - Πάει στο Προεδρικό και μετά στην Αρχιεπισκοπή

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί αύριο, Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2023, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, την πρώτη μετά την επανεκλογή του στην Πρωθυπουργία της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης θα έχει την ευκαιρία να έχει μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό για μια σειρά θεμάτων, όπως οι εξελίξεις στο Κυπριακό, τα ευρωτουρκικά, οι διμερείς σχέσεις, οι περιφερειακές εξελίξεις και το Μεταναστευτικό.

Αμέσως μετά την άφιξη του στην Κύπρο αύριο το πρωί, ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα μεταβεί στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, όπου θα καταθέσει στεφάνι και θα υπογράψει το βιβλίο επισκεπτών. Στη συνέχεια, θα μεταβεί στα Φυλακισμένα Μνήματα, όπου επίσης θα καταθέσει στεφάνι και θα υπογράψει το βιβλίο επισκεπτών.

Ακολούθως, ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα τύχει επίσημης υποδοχής και θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών και στη συνέχεια ο Πρόεδρος και ο Πρωθυπουργός θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Αργότερα, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας θα μεταβεί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, όπου θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Γεώργιο, και στη συνέχεια θα συναντηθεί στη Βουλή με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου, προτού αναχωρήσει για την Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η επανεκκίνηση των συνομιλιών δεν μπορεί να μετατεθεί» - Πάει σε νέους προορισμούς στις ΗΠΑ για προσέλκυση επενδύσεων

ΠτΔ: «Η επανεκκίνηση των συνομιλιών δεν μπορεί να μετατεθεί» - Πάει σε νέους προορισμούς στις ΗΠΑ για προσέλκυση επενδύσεων

Την έντονη διαφωνία του με την εκτίμηση της Ειδικής Απεσταλμένης του ΟΗΕ για το Κυπριακό για χρονική μετάθεση της ουσιαστικής επανεκκίνησης των συνομιλιών μετά τον Ιούνιο, εκφράζει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE