ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φ. Φαίδωνος: Γίνονται πληρωμές εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία του Δήμου

Φ. Φαίδωνος: Γίνονται πληρωμές εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία του Δήμου

Γίνονται πληρωμές εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία του Δήμου, δήλωσε την Τρίτη στο ΚΥΠΕ, ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, σημειώνοντας πως προς το παρόν τα βγάζουν πέρα, αλλά ότι «η μονομερής» ενέργεια της Μητρόπολης θίγει τα συμφέροντα των πολιτών του Δήμου της Πάφου, η πλειοψηφία των οποίων είναι και Χριστιανοί και πλήρωμα της Εκκλησίας.

Ο κ. Φαίδωνος, ανέφερε ότι «η λανθασμένη είδηση που το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε αποδίδοντας ότι εγώ ως Δήμαρχος Πάφου έκανα δήλωση ότι έμειναν απλήρωτοι εργολάβοι στην Πάφο, ήταν αβάσιμη και παντελώς λανθασμένη». Η ανάρτηση η οποία έκανε, ανέφερε ο κ. Φαίδωνος, και η δημοσίευση κάποιων επιταγών, «ακριβώς ήθελε να δείξει ότι γίνονται πληρωμές εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία του Δήμου, επισημαίνοντας μάλιστα ότι τις επόμενες μέρες θα χρειαστεί να πληρώσουμε πέραν των €2.5 εκατομμυρίων σε επιταγές, που πληρώσαμε χθες, και οι οποίες εξαργυρώθηκαν, βεβαίως». Τις επόμενες μέρες θα πληρώσουν άλλα τρία εκατομμύρια, σημείωσε, προσθέτοντας πως ήθελε με αυτόν τον τρόπο, να δείξει, «ότι το διάταγμα από την Μητρόπολη να μπλοκάρει 8 εκατομμύρια ευρώ του Δήμου Πάφου, ταμειακά διαθέσιμα, δημιουργεί μια οικονομική στενότητα».

«Προς το παρόν τα βγάζουμε πέρα, πλην όμως η μονομερής ενέργεια της Μητρόπολης χωρίς καμία προειδοποίηση, σίγουρα την θεωρούμε παντελώς λανθασμένη ενέργεια και μάλιστα μια ενέργεια που θίγει τα συμφέροντα των πολιτών του Δήμου της Πάφου που η πλειοψηφία τους είναι και Χριστιανοί, και πλήρωμα της Εκκλησίας», πρόσθεσε.

Συνεπώς, είπε, «καλό θα ήταν η Μητρόπολη, αφού μετά από δύο χρόνια που δεν είχε προχωρήσει να ζητήσει τα χρήματα που είχε επιδικάσει το δικαστήριο, αναμένοντας να τελειώσουν οι εφέσεις που και η ίδια η Μητρόπολη έκανε στο Ανώτατο Δικαστήριο, από την στιγμή που, πήρε μίαν άλλη απόφαση, να έχει μίαν άλλη στάση, και να τα διεκδικήσει αυτά τα χρήματα άμεσα, όφειλε να ενημερώσει τον Δήμο Πάφου για να δούμε με ποιον τρόπο ο Δήμος θα μπορούσε να ικανοποιήσει αυτό το αίτημα της Μητρόπολης». Πρόσθεσε ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει είτε με τον δανεισμό, είτε πωλώντας γη του Δήμου, είτε φορολογώντας έκτακτα τους δημότες της Πάφου. Ο κ. Φαίδωνος σημείωσε ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος αυτών των χρημάτων που δεσμευτήκαν στις τράπεζες, προέρχονται από την ΕΕ, ή είναι χρήματα που ανήκουν σε ειδικά ταμεία και «δημιουργείται σοβαρό ζήτημα όχι μόνο απέναντι στα ειδικά ταμεία που είναι νομοθετημένα, αλλά και απέναντι στην ΕΕ, αλλά είμαστε και υπόλογοι για την ομαλή εξέλιξη των έργων».

Αν η Μητρόπολη θέλει εδώ και τώρα τα χρήματα της, είπε, και επειδή υπάρχει όντως απόφαση δικαστηρίου θα μελετήσουν την πιθανότητα «να πουλήσουμε περιουσία ή να φορολογήσουμε έκτακτα Χριστιανούς και μη πολίτες της Πάφου, ή θα προχωρήσουμε σε δανεισμό για να μην επηρεαστεί η ομαλή λειτουργία του Δήμου».

Ο κ. Φαίδωνος ανέφερε ακόμη, ότι «αυτή η εντελώς αψυχολόγητη ενέργεια του νέου Μητροπολίτη» δεν περιορίζεται μόνο εναντίον του Δήμου Πάφου αλλά προχωρά με αγωγές και εντάλματα και εναντίον της κοινότητας Κισσόνεργας, και για άλλα έργα που εκτελεί ο Δήμος, που έχουν να κάνουν με περιουσίες γύρω από εκκλησίες, «τα οποία σταματούν», όπως είπε. Όφειλαν να ενημερώσουν έγκαιρα για να γίνει σωστός προγραμματισμός, είπε ο κ. Φαίδωνος.

Πηγή: KYΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευναςΥποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top