ΔΙΕΘΝΗ

Ισημερινός: Ο πρόεδρος Λάσο κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στις φυλακές

Ισημερινός: Ο πρόεδρος Λάσο κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στις φυλακές

Ο πρόεδρος του Ισημερινού Γκιγιέρμο Λάσο κήρυξε σήμερα κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για 60 ημέρες στις φυλακές της χώρας, εξουσιοδοτώντας τις ένοπλες δυνάμεις να επέμβουν για να αποκαταστήσουν την τάξη σε όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα, στον απόηχο των ταραχών που ξέσπασαν τις προηγούμενες ημέρες.

Οι επιχειρήσεις του στρατού σε φυλακές του Ισημερινού θα συνεχιστούν έως ότου ανακτηθεί πλήρως ο έλεγχος και εξουδετερωθούν οι απειλές για κρατούμενους και σωφρονιστικούς υπαλλήλους, ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος.

Συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων συμμοριών μαίνονται από το Σάββατο στις φυλακές του Γουαγιακίλ - τις μεγαλύτερες και πιο επικίνδυνες στον Ισημερινό -, όπου τουλάχιστον έξι κρατούμενοι έχουν χάσει τη ζωή τους και άλλοι 11 έχουν τραυματιστεί.

Σχεδόν 100 δεσμοφύλακες κρατούνται όμηροι σε άλλα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, ενώ κρατούμενοι έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας χωρίς να εξηγήσουν τους λόγους.

Οι φυλακές του Ισημερινού μαστίζονται εδώ και καιρό από κύμα βίας και αρκετοί εκ των υποψηφίων για την προεδρία της χώρας, στις εκλογές της 20ής Αυγούστου, υπόσχονται μεταρρύθμιση του σωφρονιστικού συστήματος, με προσλήψεις υπαλλήλων και χρήση τεχνολογιών ηλεκτρονικής επιτήρησης.

Ο πρόεδρος Λάσο κήρυξε επίσης κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στις επαρχίες Μανάμπι και Λος Ρίος, καθώς και στην πόλη Ντουράν, κοντά στο Γουαγιακίλ, περιοχές που λυμαίνονται τα καρτέλ ναρκωτικών.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top