Κυρώσεις: Πική και Ραουνά ενημέρωσαν τον Αμερικανό Γούντχαους - «Δεδομένη η αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να προχωρήσει στην πλήρη εφαρμογή»

Κυρώσεις: Πική και Ραουνά ενημέρωσαν τον Αμερικανό Γούντχαους - «Δεδομένη η αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να προχωρήσει στην πλήρη εφαρμογή»

Η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω και η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας συναντήθηκαν με τον Αναπληρωτή Βοηθό Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδιο για τις κυρώσεις

Η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω κα Ειρήνη Πική και η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, κα Μαριλένα Ραουνά είχαν σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνάντηση με τον Αναπληρωτή Βοηθό Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιο για θέματα κυρώσεων, κ. Έρικ Γούντχαους τον οποίον συνόδευε η Πρέσβης των ΗΠΑ στην Κύπρο κ. Τζούλι Φίσερ.

Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας των Κυβερνήσεων των δύο χωρών, οι κες Πική και Ραουνά ενημέρωσαν τον Αμερικανό αξιωματούχο για τις ενέργειες και δράσεις που λαμβάνει η Κυπριακή Κυβέρνηση, υπό τις οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, και οι οποίες εντάσσονται στο πλαίσιο της εφαρμογής της σχετικής απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, για την πιστή εφαρμογή των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί κατά της Ρωσίας, λόγω της παράνομης εισβολής της στην Ουκρανία.

Ενημέρωσαν, επίσης, για τους συνεχιζόμενους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης σε σχέση με το θέμα αυτό, με δεδομένη την αποφασιστικότητα της να προχωρήσει στην πλήρη εφαρμογή των κυρώσεων τόσο έναντι νομικών όσο και φυσικών προσώπων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Νέα Υόρκη χωρίς 3+1-Το χαμένο μομέντουμ και το νέο στοίχημα Χριστοδουλίδη

Κυπριακό: Νέα Υόρκη χωρίς 3+1-Το χαμένο μομέντουμ και το νέο στοίχημα Χριστοδουλίδη

Η δήλωση του Αντόνιο Γκουτέρες από τη Νέα Υόρκη, ήρθε να προσγειώσει απότομα τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί, γύρω από την παρουσία του Κυπριακού στην 81η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Ο Γενικός Γραμματέας των ΗΕ ήταν σαφής: συνάντηση σε σχήμα 3+1 ή 5+1 δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης, καθώς, όπως ανέφερε, «υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει».

BEST OF TOTHEMAONLINE