ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενίσχυση κερδοφορίας της Eurobank λόγω αρνητικής υπεραξίας από Ελληνική Τράπεζα

Ενίσχυση κερδοφορίας της Eurobank λόγω αρνητικής υπεραξίας από Ελληνική Τράπεζα

Ενίσχυση της κερδοφορίας της Eurobank έδωσε η Ελληνική Τράπεζα, με τον ελληνικό τραπεζικό όμιλο να παρουσιάζει στα βιβλία του κέρδη €111 εκατομμυρίων το δεύτερο τρίμηνο του 2023, λόγω αρνητικής υπεραξίας από την αγορά μεριδίου 29,2% της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Κύπρου.

Η Eurobank ανακοίνωσε καθαρά κέρδη €447,5 εκατ. για το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, εκ των οποίων τα €111 εκατ. προέρχονται από την αρνητική υπεραξία που δημιουργήθηκε από την συναλλαγή.

Αν και η τράπεζα δεν δίνει περισσότερες λεπτομέρειες, η αρνητική υπεραξία δημιουργείται από την εύλογη αξία της Ελληνικής Τράπεζας σε σχέση με το τίμημα που κατέβαλε η Eurobank. Σημειώνεται ότι με βάση τη χθεσινή τιμή της μετοχής της Ελληνικής Τράπεζας στο ΧΑΚ, η Eurobank παρουσιάζει απόδοση επένδυσης 75%. Η Eurobank κατέβαλε συνολικά €128,6 εκατ. για να αποκτήσει το 29,2% των μετοχών της Ελληνικής, με το μερίδιο αυτό να αντιστοιχεί σε €225,4 εκατ.

Η Eurobank εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο της Ελληνικής Τράπεζας τον Ιούλιο του 2021, αποκτώντας ποσοστό 9,9% που κατείχε η Third Point Hellenic Recovery Fund, έναντι €32,6 εκατ. (€0,80 ανά μετοχή), ενώ με την ίδια αξία αποκτήθηκε ένα πρόσθετο μερίδιο 2,7% στη συνέχεια.

Την 1η Δεκεμβρίου, η Eurobank απέκτησε από τη Wargaming ποσοστό 13,41% στην Ελληνική έναντι €70 εκατ., δηλαδή σε τιμή €1,26 ανά μετοχή, ενώ στις 30 Δεκεμβρίου, είχε ανακοινωθεί συμφωνία με την Senvest Management LLC για απόκτηση ποσοστού 3,2% στο μετοχικό κεφάλαιο της Ελληνικής Τράπεζας με τίμημα €16,74 εκατ. δηλαδή €1,26 ανά μετοχή.

Οι εποπτικές εγκρίσεις για την απόκτηση του ποσοστού της Wargaming δόθηκαν τον περασμένο Απρίλιο, με την Eurobank να καθίσταται και επίσημα ο μεγαλομέτοχος της Ελληνικής Τράπεζας με συμμετοχή 29,2%. Ακολουθεί η Demetra Holdings Plc με 21,3%, η Poppy Sarl η οποία ανήκει σε επενδυτικά ταμεία που διαχειρίζεται η Pimco, ενώ η συμμετοχή της Wargaming Group πλέον περιορίζεται σε 6,8%.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΚΕ: «Πρωτοβουλία Ιορδανίας-ΚΔ για δημιουργία περιφερειακού κέντρου δασοπυρόσβεσης στην Κύπρο»

Σημαντική άνοδος τιμών κατοικιών στην Κύπρο λόγω ζήτησης

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Πισωγύρισμα» στα καύσιμα - Οριακές αυξήσεις στα πρατήρια - Παίρνει την ανιούσα ο «μαύρος χρυσός»

Τα «χρυσά» κλειδιά της ΑΗΚ: Δικαιολογούνται τα 26 ευρώ; - Φωτογραφία απεικονίζει γιατί πρέπει να χρησιμοποιούνται κλειδαριές

Αναποδογυρίστηκε αυτοκίνητο στη μέση του δρόμου – Δείτε φωτογραφία

Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε τα ματς του Euro

Χριστιάνα Αριστοτέλους: Πρωί πρωί την έβαψε η κόρη της Μελίνα - Δείτε φωτογραφίες

Σοκαριστικό βίντεο - Επιβάτης εκτινάχθηκε στο ντουλάπι χειραποσκευών από αναταράξεις σε πτήση



Μαχαιρώματα στη Λευκωσία – Αλλοδαπός μαχαίρωσε γυναίκα και μετά αυτοτραυματίστηκε

Μαχαιρώματα στη Λευκωσία – Αλλοδαπός μαχαίρωσε γυναίκα και μετά αυτοτραυματίστηκε

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Τρίτης στις Αρχές μετά από πληροφορία για επίθεση με μαχαίρι στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top