ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιμένει ο Τατάρ: «Η πολιτική της λύσης, στη βάση δύο κρατών, θα πρέπει να ριζώσει περισσότερο»

Επιμένει ο Τατάρ: «Η πολιτική της λύσης, στη βάση δύο κρατών, θα πρέπει να ριζώσει περισσότερο»

Η πολιτική της λύσης στο νησί, στη βάση «δύο κυρίαρχων κρατών», θα πρέπει να ριζώσει περισσότερο, δήλωσε ο Ερσίν Τατάρ επαναλαμβάνοντας την θέση του, ότι οι επίσημες διαπραγματεύσεις μπορούν να ξεκινήσουν μόνο σε αυτή τη βάση και με την αποδοχή του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος των Τ/κ.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρεται στην ομιλία του Τ/κ ηγέτη χθες βράδυ στην τελετή απονομής βραβείων δρόμου 16 χιλιομέτρων που διοργανώθηκε για την 1η Αυγούστου, ημέρα «κοινοτικής αντίστασης» που έγινε στον σύνδεσμο «αγωνιστών ΤΜΤ Κύπρου». Την προαναφερθείσα θέση του, είπε, την μετέφερε και στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη όταν συναντήθηκαν στην ΔΕΑ στις 28 Ιουλίου.

Πρόσθεσε ότι και η Τουρκία υποστηρίζει πλήρως αυτή την πολιτική. Η σημασία της ύπαρξης ενός «κράτους», κατά την έκφρασή του, πρέπει να εξηγείται συνεχώς στις νέες γενιές. Η μεγαλύτερη επιθυμία του, συνέχισε - αναφερόμενος στο ψευδοκράτος - είναι «να προστατεύσει την τδβκ και να συνεχίσει το πνεύμα της αντίστασης», για να γίνουν όλα αυτά πραγματικότητα.

Στο μεταξύ, ο ειδικός εκπρόσωπός του, Εργκιούν Ολγκούν μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του καναλιού Κίπρις είπε ότι εργάζονται για να κερδίσουν την ανεξαρτησία, ανοίγοντας το δρόμο για τους Τούρκους της Κύπρου. «Για αυτό προσπαθήσαμε να πάρουμε μαθήματα από τις πολιτικές κρατών που κέρδισαν την ανεξαρτησία τους. Για αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό να δημιουργηθεί η βάση του κοινού οφέλους. Δηλαδή αν επιθυμούμε να πλησιάσουμε το στόχο μας, είμαστε αναγκασμένοι να βρούμε τους δικούς μας συμμάχους στον κόσμο. Ο σύμμαχος είναι η πιο ισχυρή στήριξη που μπορούμε να αποκτήσουμε ως πολιτική στήριξη. Από όσα [κράτη, που απέκτησαν την ανεξαρτησία τους τα τελευταία 20-30 χρόνια] εξετάσαμε, παρατηρούμε το εξής: Πρέπει να λάβουμε τη στήριξη τουλάχιστον ενός μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας. Αυτό το χρησιμοποίησε πολύ καλά η ελληνοκυπριακή πλευρά» ισχυρίστηκε.

Με τη στήριξη της Τουρκίας, πρόσθεσε, οι Τ/κ βρίσκονται σε διαφορετική θέση από το 2004 και πλέον το Κυπριακό έχει λάβει μια διεθνή διάσταση, καθώς «η Κύπρος είναι ο φρουρός της ενεργειακής ασφάλειας της Δύσης και της ασφάλειας του διεθνούς εμπορίου».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Κάλεσμα Αρχιεπισκόπου στον Μητροπολίτη Πάφου να διαφοροποιήσει τη στάση του - «Δεν πρέπει να επανέλθει στον Μεσαίωνα»

• Η Κατανομή Ελλαδικών Πανεπιστημιακών Σχολών στην Κύπρο: Αναγκαία η Ισορροπία και η Δικαιοσύνη

• Υπουργικό Συμβούλιο: Εγκρίθηκαν οι 13 τροποποιήσεις για το δικαίωμα ψήφου από τα 17 - Δείτε αναλυτικά τι ισχύει

• ΤΖΟΚΕΡ: Ζαλίζει το ποσό μετά το νέο ΤΖΑΚ-ΠΟΤ - Τέσσερα τυχερά δελτία στη δεύτερη κατηγορία

• Ανδρέας Γεωργίου-Σιμώνη Χριστοδούλου: Το φωτογραφικό άλμπουμ από το ταξίδι τους στην Ταϊλάνδη και τα καυτά φιλιά

• Απίστευτο περιστατικό στη Λεμεσό - Χαστούκισε ντελιβερά, του άρπαξε το κινητό και έγινε καπνός - Τι συνέβη



Γιατί θέτει θέμα Λουρουτζίνας ο Τατάρ - Οι προτάσεις 4+4 του Προέδρου Χριστοδουλίδη

Γιατί θέτει θέμα Λουρουτζίνας ο Τατάρ - Οι προτάσεις 4+4 του Προέδρου Χριστοδουλίδη

Εν αναμονή της δεύτερης συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα ίσως, μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Ερσίν Τατάρ για την διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, ο κατοχικός ηγέτης έθεσε για πρώτη φορά στο τραπέζι, το άνοιγμα του σημείου διέλευσης, Λουρουτζίνας- Λυμπιών, αντί Πυροίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top