Φωτιά στην Άλασσα: Περιμετρικές ρίψεις από το μεγαλύτερο εν ενεργεία ελικόπτερο στον κόσμο

Φωτιά στην Άλασσα: Περιμετρικές ρίψεις από το μεγαλύτερο εν ενεργεία ελικόπτερο στον κόσμο

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά κοντά στο φράγμα της Άλασσας, στην επαρχία Λεμεσού, η οποία ξέσπασε λίγο μετά το μεσημέρι της Παρακευής (4/8) και έθεσε σε συναγερμό της δυνάμεις πυρόσβεσης της χώρας. Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Περιμετρικές ρίψεις θα πραγματοποιήσουν στη Λεμεσό τα 3 ιορδανικά ελικόπτερα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, «σε μία περίπου ώρα θα προσέλθουν στην πυρκαγιά για περιμετρικές ρίψεις τα τρία ελικόπτερα (Δύο super puma και ένα ΜΙ 26) της Βασιλικής Αεροπορίας της Ιορδανίας».

Τα 3 ελικόπτερα θα συνοδεύονται από ελικόπτερο της Αστυνομίας, ενώ της εναέριας επιχείρησης θα υπερίπταται ελικόπτερο της Ε.Φ για σκοπούς ασφαλείας.

«Το ΜΙ 26 είναι το μεγαλύτερο εν ενεργεία ελικόπτερο στον κόσμο, μεταφέρει 15 τόνους νερό», ανέφερε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ενοχλημένη η Τουρκία από τη συμφωνία της Κύπρου με τον Λίβανο για την ΑΟΖ – «Δεν έχουν την εξουσία για αποφάσεις που αφορούν όλο το νησί»

Ενοχλημένη η Τουρκία από τη συμφωνία της Κύπρου με τον Λίβανο για την ΑΟΖ – «Δεν έχουν την εξουσία για αποφάσεις που αφορούν όλο το νησί»

Την ενόχλησή της Άγκυρας για τη συμφωνία που υπέγραψε η Κύπρος με τον Λίβανο για την οριοθέτηση ΑΟΖ μετέφερε με ανακοίνωσή του το πρωί της Πέμπτης ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE