Ζωοτροφές στην Κύπρο: Εκκλήσεις για αποδέσμευση αποθεμάτων λόγω ελλείψεων στην αγορά - Συνεδριάζει σήμερα η Συμβουλευτική Επιτροπή Σιτηρών

Ζωοτροφές στην Κύπρο: Εκκλήσεις για αποδέσμευση αποθεμάτων λόγω ελλείψεων στην αγορά - Συνεδριάζει σήμερα η Συμβουλευτική Επιτροπή Σιτηρών

Συνέρχεται το πρωί η Συμβουλευτική Επιτροπή Σιτηρών υπό το φως των εκκλήσεων για αποδέσμευση των στρατηγικών αποθεμάτων ζωοτροφών, ώστε να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις στην αγορά, εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

Kτηνοτρόφοι και αγροτικές οργανώσεις καλούν την κυβέρνηση να προχωρήσει αμέσως στην αποδέσμευση μέρους των στρατηγικών αποθεμάτων.

Εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη χαρακτηρίζει τις ελλείψεις στο καλαμπόκι ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Κυπρίων Αγροτών, Πανίκος Χάμπας.

Για ολιγωρία και καθυστερήσεις κατηγορεί το υπουργείο Γεωργίας ο πρόεδρος των Αγελαδοτρόφων, Νίκος Παπακυριακού.

Η Κύπρος βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις εισαγωγές σιτηρών και ζωοτροφών, καθώς η κυπριακή παραγωγή καλύπτει μόνο το τριάντα τοις εκατό των αναγκών.

Πηγή: riknews.com.cy

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στην τελική ευθεία «Κρόνος» και «Αφροδίτη» – Το χρονοδιάγραμμα για το πρώτο κυπριακό αέριο

Στην τελική ευθεία «Κρόνος» και «Αφροδίτη» – Το χρονοδιάγραμμα για το πρώτο κυπριακό αέριο

Η Κύπρος βρίσκεται στην τελική ευθεία για τη βιώσιμη και εμπορική αξιοποίηση των ενεργειακών πόρων της στην ΑΟΖ της, αναδεικνύοντας την Ανατολική Μεσόγειο σε έναν σημαντικό ενεργειακό κόμβο και συμβάλλοντας, παράλληλα, στις προσπάθειες της ΕΕ για ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας μέσω της διαφοροποίησης πηγών και οδεύσεων, ανέφερε την Τρίτη ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Μιχάλης Δαμιανός, σε δηλώσεις του μετά το τέλος του Υπουργικού Συμβουλίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE