Ζωοτροφές στην Κύπρο: Εκκλήσεις για αποδέσμευση αποθεμάτων λόγω ελλείψεων στην αγορά - Συνεδριάζει σήμερα η Συμβουλευτική Επιτροπή Σιτηρών

Ζωοτροφές στην Κύπρο: Εκκλήσεις για αποδέσμευση αποθεμάτων λόγω ελλείψεων στην αγορά - Συνεδριάζει σήμερα η Συμβουλευτική Επιτροπή Σιτηρών

Συνέρχεται το πρωί η Συμβουλευτική Επιτροπή Σιτηρών υπό το φως των εκκλήσεων για αποδέσμευση των στρατηγικών αποθεμάτων ζωοτροφών, ώστε να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις στην αγορά, εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

Kτηνοτρόφοι και αγροτικές οργανώσεις καλούν την κυβέρνηση να προχωρήσει αμέσως στην αποδέσμευση μέρους των στρατηγικών αποθεμάτων.

Εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη χαρακτηρίζει τις ελλείψεις στο καλαμπόκι ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Κυπρίων Αγροτών, Πανίκος Χάμπας.

Για ολιγωρία και καθυστερήσεις κατηγορεί το υπουργείο Γεωργίας ο πρόεδρος των Αγελαδοτρόφων, Νίκος Παπακυριακού.

Η Κύπρος βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις εισαγωγές σιτηρών και ζωοτροφών, καθώς η κυπριακή παραγωγή καλύπτει μόνο το τριάντα τοις εκατό των αναγκών.

Πηγή: riknews.com.cy

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE