ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πόσοι Κύπριοι μπορούν να πληρώσουν για να έχουν internet; Αναλυτικά τα στοιχεία

Πόσοι Κύπριοι μπορούν να πληρώσουν για να έχουν internet; Αναλυτικά τα στοιχεία

Το διαδίκτυο είναι ένα από τα σημαντικότερα, πλέον, εργαλεία που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας. Είτε για να διαβάσουμε, να δουλέψουμε, να δούμε ταινίες, να πληρώσουμε λογαριασμούς ή και για να συνδεθούμε με αγαπημένα μας πρόσωπα, η χρήση του διαδικτύου είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας.

Παρ’ όλα αυτά, ένα κομμάτι του πληθυσμού δυσκολεύεται ή δεν έχει την οικονομική ευχέρεια, να μπορεί να ανταπεξέλθει στον λογαριασμό του διαδικτύου.

Σύμφωνα με την Eurostat, το 2022 το 2,4% του πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν ήταν σε θέση να αντέξει οικονομικά να έχει σύνδεση στο διαδίκτυο. Από την άλλη πλευρά, το μερίδιο για τα άτομα που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας ανερχόταν στο 7,6%. Σε σύγκριση με το 2021, η κατάσταση βελτιώθηκε κατά 0,3 ποσοστιαίες μονάδες όπου βρισκόταν στο 2,7% για τον συνολικό πληθυσμό και κατά 0,8 ποσοστιαίες μονάδες για τα άτομα που κινδυνεύουν από τη φτώχεια, όπου ανερχόταν στο 8,4%.

Τι ισχύει στην Κύπρο

Ανάμεσα στις χώρες με τα χαμηλότερα καταγεγραμμένα επίπεδα, βρέθηκε η Κύπρος για το 2022.

Συγκεκριμένα, το 2022 το 0,5% του κυπριακού πληθυσμού δεν ήταν σε θέση να αντέξει οικονομικά να έχει σύνδεση στο διαδίκτυο, ενώ το μερίδιο ατόμων που διέτρεχαν κίνδυνο φτώχειας ήταν στο 1,5%. Σε σύγκριση με το άλλες χρονιές, το 2022 καταγράφηκε το χαμηλότερο ποσοστό ατόμων που δυσκολευόταν ή αδυνατούσε να πληρώσει τον λογαριασμό για σύνδεση με το διαδίκτυο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το 2022 ήταν το χαμηλότερο καταγεγραμμένο ποσοστό της Κύπρου και για τα δύο θέματα ενώ, το 2014 είχε καταγράψει τα υψηλότερα. Να αναφέρουμε ότι, το 2014 το 5,2% του κυπριακού πληθυσμού δεν ήταν σε θέση να αντέξει οικονομικά να έχει σύνδεση στο διαδίκτυο, ενώ το μερίδιο ατόμων που διέτρεχαν κίνδυνο φτώχειας ήταν στο 12,5%.

Τι ισχύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Το 2022 η διαφορά μεταξύ του συνολικού πληθυσμού και του πληθυσμού που κινδύνευε με φτώχεια, όσον αφορά την ικανότητα να παρέχει σύνδεση στο διαδίκτυο, ήταν επίσης ορατή σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το υψηλότερο ποσοστό ατόμων που κινδύνευαν από τη φτώχεια και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά να έχουν σύνδεση στο διαδίκτυο, καταγράφηκε στη Ρουμανία κατά 25%, ακολουθούμενη από τη Βουλγαρία με 20,5% και την Ουγγαρία με 16,5%.

Από την άλλη πλευρά, τα χαμηλότερα μερίδια καταγράφηκαν στη Δανία και τη Φινλανδία κατά 1,0%, ακολουθούμενες από την Κύπρο και το Λουξεμβούργο κατά 1,5%.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top