ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πόσοι Κύπριοι μπορούν να πληρώσουν για να έχουν internet; Αναλυτικά τα στοιχεία

Πόσοι Κύπριοι μπορούν να πληρώσουν για να έχουν internet; Αναλυτικά τα στοιχεία

Το διαδίκτυο είναι ένα από τα σημαντικότερα, πλέον, εργαλεία που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας. Είτε για να διαβάσουμε, να δουλέψουμε, να δούμε ταινίες, να πληρώσουμε λογαριασμούς ή και για να συνδεθούμε με αγαπημένα μας πρόσωπα, η χρήση του διαδικτύου είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας.

Παρ’ όλα αυτά, ένα κομμάτι του πληθυσμού δυσκολεύεται ή δεν έχει την οικονομική ευχέρεια, να μπορεί να ανταπεξέλθει στον λογαριασμό του διαδικτύου.

Σύμφωνα με την Eurostat, το 2022 το 2,4% του πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν ήταν σε θέση να αντέξει οικονομικά να έχει σύνδεση στο διαδίκτυο. Από την άλλη πλευρά, το μερίδιο για τα άτομα που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας ανερχόταν στο 7,6%. Σε σύγκριση με το 2021, η κατάσταση βελτιώθηκε κατά 0,3 ποσοστιαίες μονάδες όπου βρισκόταν στο 2,7% για τον συνολικό πληθυσμό και κατά 0,8 ποσοστιαίες μονάδες για τα άτομα που κινδυνεύουν από τη φτώχεια, όπου ανερχόταν στο 8,4%.

Τι ισχύει στην Κύπρο

Ανάμεσα στις χώρες με τα χαμηλότερα καταγεγραμμένα επίπεδα, βρέθηκε η Κύπρος για το 2022.

Συγκεκριμένα, το 2022 το 0,5% του κυπριακού πληθυσμού δεν ήταν σε θέση να αντέξει οικονομικά να έχει σύνδεση στο διαδίκτυο, ενώ το μερίδιο ατόμων που διέτρεχαν κίνδυνο φτώχειας ήταν στο 1,5%. Σε σύγκριση με το άλλες χρονιές, το 2022 καταγράφηκε το χαμηλότερο ποσοστό ατόμων που δυσκολευόταν ή αδυνατούσε να πληρώσει τον λογαριασμό για σύνδεση με το διαδίκτυο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το 2022 ήταν το χαμηλότερο καταγεγραμμένο ποσοστό της Κύπρου και για τα δύο θέματα ενώ, το 2014 είχε καταγράψει τα υψηλότερα. Να αναφέρουμε ότι, το 2014 το 5,2% του κυπριακού πληθυσμού δεν ήταν σε θέση να αντέξει οικονομικά να έχει σύνδεση στο διαδίκτυο, ενώ το μερίδιο ατόμων που διέτρεχαν κίνδυνο φτώχειας ήταν στο 12,5%.

Τι ισχύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Το 2022 η διαφορά μεταξύ του συνολικού πληθυσμού και του πληθυσμού που κινδύνευε με φτώχεια, όσον αφορά την ικανότητα να παρέχει σύνδεση στο διαδίκτυο, ήταν επίσης ορατή σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το υψηλότερο ποσοστό ατόμων που κινδύνευαν από τη φτώχεια και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά να έχουν σύνδεση στο διαδίκτυο, καταγράφηκε στη Ρουμανία κατά 25%, ακολουθούμενη από τη Βουλγαρία με 20,5% και την Ουγγαρία με 16,5%.

Από την άλλη πλευρά, τα χαμηλότερα μερίδια καταγράφηκαν στη Δανία και τη Φινλανδία κατά 1,0%, ακολουθούμενες από την Κύπρο και το Λουξεμβούργο κατά 1,5%.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Τραγωδία στην Ελλάδα: Ποδοσφαιριστής σε τοπική ομάδα ο 27χρονος που ανασύρθηκε νεκρός -Δείτε βίντεο

• Θλίψη στη Λευκωσία: Πέθανε η Παρασκευή Στυλιανού - Η παράκληση της οικογένειας - Δείτε φωτογραφία της

• Νέα Σμύρνη: 20χρονος εισέβαλε σε κηδεία και προκάλεσε πανικό – Χόρευε πάνω από το φέρετρο

• Πόσο επιβαρύνουν τον λογαριασμό ρεύματος τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια; Δείτε πώς να το υπολογίσετε

• Οι 10+1 χριστουγεννιάτικες ταινίες που αξίζεις να δεις αυτές τις γιορτές - Δείτε trailers



Λετυμπιώτης: «Εξέλιξη στρατηγικής σημασίας η συμφωνία ΚΔ-Hermes Airports»

Λετυμπιώτης: «Εξέλιξη στρατηγικής σημασίας η συμφωνία ΚΔ-Hermes Airports»

Ως μία εξέλιξη στρατηγικής σημασίας, που διασφαλίζει τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ ταυτόχρονα θέτει τις βάσεις για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των αεροδρομίων της χώρας, χαρακτηρίζει τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Hermes Airports, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top