ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Εστάλη 112 σε τέσσερις οικισμούς - Έκλεισε η Εγνατία λόγω καπνών - Βίντεο

Μεγάλη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Εστάλη 112 σε τέσσερις οικισμούς - Έκλεισε η Εγνατία λόγω καπνών - Βίντεο

Διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά που ξεκίνησε νωρίς το πρωί στη Μελία Αλεξανδρούπολης, με τις συνθήκες να είναι ιδιαίτερα δύσκολες για τους πυροσβέστες που επιχειρούν γα την κατάσβεση.

Σε αυτό το πλαίσιο, εστάλη μετά τις 12 το μεσημέρι μήνυμα από το 112 στους κατοίκους στους οικισμούς Μελία, Νίψα, Πεύκα και Λουτρό, προκειμένου να παραμείνουν σε ετοιμότητα για πιιανή εκκένωση. 

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση υπό αντίξοες συνθήκες λόγω ανέμων εντάσεως 6-7 μποφόρ είναι 71 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 5 αεροσκάφη, 2 ελικόπτερα ενώ συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και ο στρατός. Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη ώστε οι φλόγες να μην περάσουν την Εγνατία Οδό, ενώ η φωτιά έχει κατεύθυνση προς το χωριό Πεύκα.


Σε αυτό το πλαίσιο, έκλεισε η Εγνατία Οδός και στα δύο ρεύματα έως τον κόμβο της ΒΙ.ΠΕ Αλεξανδρούπολης λόγω των πυκνών καπνών από την μεγάλη φωτιά που συνεχίζει να καίει στην περιοχή μεταξύ των χωριών Πυλαίας και Μελίας.
μεταξύ των χωριών Πυλαίας και Μελίας.

Η κίνηση των οχημάτων με κατεύθυνση από και προς Αλεξανδρούπολη, θα διεξάγεται από την εθνική οδό Φερών-Αλεξανδρούπολης, μέχρι να διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει πλέον πρόβλημα για τους οδηγούς.

Από το πρωί επιχειρούν και πυροσβεστικά αεροπλάνα, παράλληλα με την συνεχή ενίσχυση των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων από όλο το νομό και την Ροδόπη.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας για τις κυκλοφοριακές τροποποιήσεις αναφέρει:

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης

Λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς σε δασική έκταση πλησίον Πυλαίας – Φερών Έβρου, ισχύει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, της Εγνατίας Οδού Κήπων – Αλεξανδρούπολης από το ύψος του κόμβου Αρδανίου έως το ύψος του κόμβου Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) Αλεξανδρούπολης.

Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται μέσω της Εθνικής Οδού Φερών – Αλεξανδρούπολης.

Παρακαλούνται οι πολίτες και οι οδηγοί οχημάτων για την ασφάλεια τους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών.

ΠΗΓΗ: Protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι



Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 7.40 το απόγευμα της Κυριακής (6/5) στον κύριο δρόμο Καλού Χωριού - Λεμεσού, έχασε τη ζωή του ο άτυχος Ευτύχιος Χαρίτου, 30 ετών από τη Λεμεσό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top