ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΣΟΤΗΤΑ: Θα θέσει το θέμα των υπερωριών Αστυνομικών στον Γενικό Ελεγκτή και τη Βουλή

ΙΣΟΤΗΤΑ: Θα θέσει το θέμα των υπερωριών Αστυνομικών στον Γενικό Ελεγκτή και τη Βουλή

Ο κλάδος του Αστυνομικού Σώματος της συντεχνίας Ισότητας δήλωσε ότι θα καλέσει τον Γενικό Ελεγκτή, την αρμόδια αρχή για την προστασία των μισθών και την αρμόδια επιτροπή της Βουλής για έλεγχο σε σχέση με το θέμα της καταβολής των υπερωριών των αστυνομικών, προσθέτοντας πως οι νόμοι είναι εκεί για να εφαρμόζονται.

Σε ανακοίνωσή της μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα η Αστυνομία για το θέμα της καταβολής των υπερωριών των αστυνομικών, η συντεχνία εκφράζει την ελπίδα ότι «όλοι οι απλήρωτοι αστυνομικοί παγκύπρια που έχουν να παίρνουν τα δεδουλευμένα τους εδώ και πλέον 6 και 8 μήνες, να διαβάσουν την ανυπόγραφη ανακοίνωση του Αρχηγείου ότι είναι όλοι πληρωμένοι και ότι 2.500 εξ αυτών ψεύδονται».

«Ο νοών νοείτω», προσθέτει, επικρίνοντας την «ανώνυμη ανακοίνωση» της Αστυνομίας, όπως αναφέρει για ανακρίβειες.

Η συντεχνία σημειώνει ότι δεν γνώρισε ότι καταβολή της χρηματικής διαφοράς στα μέλη λόγω κλιμάκων έγινε και το 2022, όπως αναγράφουν τα δημοσιευμένα μισθολόγια αστυνομικών, πριν καν δηλαδή από την εφαρμογή του νόμου το 2023.

Η συντεχνία ζητά από την Αστυνομία, που αναφέρει ότι στο μισθολόγιο Αυγούστου πλήρωσαν κάποια καθήκοντα Ιουνίου, να δώσει έναν αριθμό πληρωμένων για το 2023 και το ποσό και διερωτάται γιατί δεν δημοσιεύονται εδώ και 9 μήνες ονομαστικά τα πληρωμένα καθήκοντα;

Σε σχέση με το λογισμικό, η συντεχνία σημειώνει ότι το 2021 η Αστυνομία είχε πει ότι σε 6 μήνες θα ήταν έτοιμο, στις 25 Ιουλίου φέτος είπαν ότι σε 2 μήνες θα είναι έτοιμο, ενώ σήμερα λένε ότι δεν επηρεάζει τις πληρωμές ακόμη κι αν δεν είναι έτοιμο. «Τότε διερωτόμαστε γιατί να πληρώσουν περίπου 1,5 εκατομμύριο σε εταιρεία λογισμικού το 2023 αφού δεν χρειάζεται τελικά να γίνει;» διερωτάται καταλήγοντας η Ισότητα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πήρε εξιτήριο ο Μάριος Καρογιάν - Θα παραμείνει σπίτι για ξεκούραση

Τιμές καυσίμων: Μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των επαρχιών - Περαιτέρω αυξήσεις στον ορίζοντα - Πίνακες

Θεραπεία με το… σταγονόμετρο: Σοβαρές ελλείψεις σε καινοτόμο φάρμακο - Πότε θα είναι ξανά διαθέσιμο

Συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού - Πληροφορίες για ένα νεκρό και ένα τραυματία

Μονή Αββακούμ: Ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης του Νεκτάριου - Στο κελί για ακόμα 8 ημέρες

Στο Netflix η πρώτη κυπριακή ταινία - Από πότε θα είναι διαθέσιμη



Φονος στην Ορμήδεια: Παραδόθηκε στις Βρετανικές Βάσεις ο ύποπτος - Λεπτομέρειες

Φονος στην Ορμήδεια: Παραδόθηκε στις Βρετανικές Βάσεις ο ύποπτος - Λεπτομέρειες

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες η Αστυνομία των Β.Βάσεων συνέλαβε τον ύποπτο για τη δολοφονία του Χαράλαμπου Κωνσταντινίδη στην Ορμήδεια, το βράδυ της Τρίτης (25/6).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top