ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην αντεπίθεση οι ιδιοκτήτες του Neo Plaza - Προσφεύγουν στη δικαιοσύνη αξιώνοντας αποζημιώσεις 17 εκατ. ευρώ

Στην αντεπίθεση οι ιδιοκτήτες του Neo Plaza - Προσφεύγουν στη δικαιοσύνη αξιώνοντας αποζημιώσεις 17 εκατ. ευρώ

Στην αντεπίθεση παιρνούν οι ιδιοκτήτες του Εκπτωτικού Χωριού Neo Plaza στην Κοκκινοτριμιθιά, μετά την ειδοποίηση για πλειστηριασμό του ακινήτου.

Όπως είχε γράψει σε προηγούμενο ρεπορτάζ του το ThemaOnline, ο πλειστηριασμός του Εκπτωτικού Χωριού έχει προγραμματιστεί για τις 29 Σεπτεμβρίου, με την επιφυλασσόμενη τιμή πώλησης να έχει καθοριστεί στα 10.500.000 ευρώ.

Αντιδρώντας στην εξέλιξη αυτή, οι ιδιοκτήτες του Neo Plaza, μέσω του Δικηγορικού Γραφείου «Πολύκαρπος Δ. Πετρίδης & ΣΙΑ», προσέφυγαν στη δικαιοσύνη αξιώνοντας, μεταξύ άλλων, αποζημιώσεις ύψους 17 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δικηγορικού Γραφείου που εκπροσωπεί τους ιδιοκτήτες του Neo Plaza:
Πρώτον, αμφισβητούν νομικά το δικαίωμα του ενυπόθηκου δανειστή, δηλαδή της Τράπεζας, να κινήσει διαδικασίες πλειστηριασμού για πώληση του ακινήτου διότι δεν έχει τηρηθεί η σχετική νομοθεσία

Δεύτερον
, αμφισβητούν νομικά το δικαίωμα του ενυπόθηκου δανειστή να προχωρήσει σε επιχειρούμενη πώληση του ακινήτου τους δια πλειστηριασμού ή άλλως πως στην «εξευτελιστική», όπως την χαρακτηρίζουν, κατώτατη επιφυλαχθείσα αξία των 10,5 εκατ. ευρώ.

Τρίτον
, αξιώνουν δικαστικά αποζημιώσεις, μέσω αγωγής που έχουν καταχωρήσει στις 21/08/2023 στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, τόσο εναντίον της Τράπεζας όσο και εναντίον του Διορισμένου από αυτήν Διαχειριστή/Παραλήπτη, εκ ποσού τουλάχιστον 17 εκατ. ευρώ ως η κατ' ελάχιστον αγοραία αξία του ακινήτου.

«Τελικός κριτής θα είναι το Δικαστήριο, στο οποίο οι πελάτες μας έχουν αποταθεί, τόσο για το θέμα των Αποζημιώσεων που διεκδικούν όσο και για το ζήτημα της διαδικασίας του προωθημένου Πλειστηριασμού», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δείτε αυτούσια την ανακοίνωση:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Κλεόπας Κουλουμά στο Podcast του «Τ» - Δέκα χρόνια μετά την τραγωδία: «Προσποιούμουν τον νεκρό» - Το προφητικό όνειρο για το μακελειό

Ναυαγοσώστες: Αυτά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Η λύση και η επαρχία στην «κορυφή»

Ιώσεις: Αυξήθηκαν τα περιστατικά ενώ τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού - Ο λόγος και τι πρέπει να προσέξουμε

Τρομακτικές στιγμές για 69χρονο: Έχασε την ισορροπία του και κατέπεσε σε βράχια στο φαράγγι του Άβακα - Η κατάσταση υγείας του

Θανατηφόρο στη Λεμεσό: Η εφαρμογή στο κινητό της άτυχης 47χρονης οδήγησε τις Αρχές σε λανθασμένο σημείο

Απόστολος Λύτρας: Οι αναρτήσεις αγάπης για τη Σοφία Πολυζωγοπούλου πριν από τον άγριο ξυλοδαρμό



Αυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Αυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Διάλειμμα μέχρι τις 14:30 πήρε η διαδικασία για την ακρόαση του αιτήματος της Αστυνομίας για οκταήμερη προσωποκράτηση του εν αργία Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top