ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κέντρα αναψυχής: «Βραχνάς» τα έξοδα – Ζητούν μέτρα για να «αποφευχθούν τα χειρότερα»

Κέντρα αναψυχής: «Βραχνάς» τα έξοδα – Ζητούν μέτρα για να «αποφευχθούν τα χειρότερα»

«Δύσκολη» είναι η κατάσταση για τα κέντρα αναψυχής, τα οποία πέραν της απογοήτευσης που υπήρξε ως προς την επισκεψιμότητα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, οι λογαριασμοί και η ακρίβεια φαίνεται να δυσχεραίνουν περαιτέρω την ήδη βεβαρημένη θέση τους, με πολλές επιχειρήσεις να απειλούνται με κλείσιμο. Ταυτόχρονα, μέτρα για να αποφευχθούν τα χειρότερα, ζητούν οι επιχειρηματίες των κέντρων αναψυχής.

Μιλώντας στο ThemaOnline ο Πρόεδρος του ΠΑΣΙΚΑ κ. Φάνος Λεβέντης, ανέφερε πως, «εμείς από πλευράς μας ξεκινήσαμε την καλοκαιρινή σεζόν με αισιοδοξία, παρ’ όλα αυτά τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περιμέναμε από πλευράς επισκεψιμότητας».

Σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη, τα επίπεδα επισκεψιμότητας ήταν χαμηλά τόσο τον Ιούνιο, όσο και τον Ιούλιο, ενώ κατά τον Αύγουστο όπου, οι επιχειρηματίες εναπόθεταν τις ελπίδες τους για ένα πιο αυξημένο αριθμό ατόμων και κρατήσεων, πάλι τα επίπεδα δεν ήταν στο σημείο που ανέμεναν να είναι.

«Πονοκέφαλος» τα λειτουργικά έξοδα - Κινδυνεύουν με «λουκέτο» επιχειρήσεις

Παράλληλα με τα χαμηλά επίπεδα επισκεψιμότητας, ανησυχία προκαλούν και τα λειτουργικά έξοδα των κέντρων αναψυχής τα οποία, έχουν πάρει την ανιούσα.

Όπως είπε ο κ. Λεβέντης, «τα αυξανόμενα έξοδα που αντιμετωπίζουμε λόγω της ακρίβειας που επικρατεί, καθιστά την κατάσταση πάρα πολύ δύσκολη για τη λειτουργία των κέντρων αναψυχής. Φτάσαμε σε ένα σημείο όπου, πολύ λίγα από τα μέλη μας να κάνουν πλέον λόγο για επικερδότητα, ενώ οι περισσότεροι κινούνται στη σφαίρα της βιωσιμότητας. Οι δαπάνες είναι δυσβάσταχτες με πολλές επιχειρήσεις να νιώθουν ότι «ακροβατούν» σε ένα λεπτό σχοινί και ενδεχομένως κάποιες να μην αντέξουν».

Αυτή τη στιγμή, συνέχισε, «διανύουμε μια πολύ δύσκολη περίοδο και δυστυχώς, δεν υπάρχει κάποιο θετικό μήνυμα που να προνοεί ότι θα μπορέσουμε να πιαστούμε από κάπου. Αντιθέτως, αυτό που συνεχώς βλέπουμε και ακούμε είναι ότι οι λογαριασμοί θα αυξηθούν, ακόμη περισσότερο».

«Όπως αντιλαμβάνεστε, τα λειτουργικά έξοδα, δηλαδή, ρεύμα, νερό, επιτόκια, πρώτες ύλες, αυξάνονται με τόσο γοργούς ρυθμούς, που από κάποια φάση και μετά δεν θα μπορούμε να ανταπεξέλθουμε», τόνισε προσθέτοντας παράλληλα ότι, «η αύξηση που έχουμε δει στους λογαριασμούς μας, άγγιξε το 50%».

Όπως εξήγησε ο κ. Λεβέντης, παρότι το σενάριο κλεισίματος για μια επιχείρηση βρίσκεται πάντα στο τραπέζι, ένα επιπρόσθετο ποσοστό των κέντρων αναψυχής, κινδυνεύει αυτή τη στιγμή λόγω της κατάστασης που επικρατεί.

Ζητούν μέτρα για να «αποφευχθούν τα χειρότερα»

«Σε επαφή μας με το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας εκφράσαμε τις ανησυχίες μας και προσπαθούμε να βρούμε κάποια λύση», τόνισε.

Φυσικά, συνέχισε, «εμείς κινούμαστε στη σφαίρα των σχεδίων του Υπουργείου για μείωση της κατανάλωσης, παρ’ όλα αυτά ο τελικός λογαριασμός παραμένει πολύ ψηλός», τόνισε.

Ερωτηθείς εάν έχουν τροχοδρομήσει κάποια συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό, ο κ. Λεβέντης απάντησε πως, «μέχρι στιγμής, είχαμε συναντήσεις μόνο με λειτουργούς του Υπουργείου Εμπορίου και εκκρεμεί μια συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό».

«Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να μειωθούν, ενδεχομένως, κάποιοι από τους φόρους που επιβάλλονται στους λογαριασμούς για να μπορούμε κι εμείς να δουλέψουμε αλλά και να ανταπεξέλθουμε. Θα έπρεπε τόσο η νέα Κυβέρνηση, όσο και η προηγούμενη, να είχε προβλέψει αυτή τη κατάσταση και να λάβει εκ των προτέρων τα μέτρα της για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις του τόπου», τόνισε.

«Από πλευράς μας, ως ΠΑΣΙΚΑ δεν αναπαυόμαστε, αντιθέτως προσπαθούμε συνεχώς να βρούμε νέες λύσεις με σκοπό να στηριχθεί ο τομέας αυτός», κατέληξε ο κ. Λεβέντης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top