ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διευθυντής ΟΑΥ: «Πρώτη φορά ποιοτικά κριτήρια στην ενδονοσοκομειακή περίθαλψη»  

Διευθυντής ΟΑΥ: «Πρώτη φορά ποιοτικά κριτήρια στην ενδονοσοκομειακή περίθαλψη»   

Ικανοποίηση για τη συμφωνία των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων με την πρόταση του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ)  και την ανανέωση των συμβάσεων τους για παροχή υπηρεσιών μέσα από το ΓεΣΥ εξέφρασε ο Διευθυντής του ΟΑΥ Ανδρέα Παπακωνσταντίνου, με δήλωση στο ΚΥΠΕ, σημειώνοντας ότι για πρώτη φορά τίθενται ποιοτικά κριτήρια στην ενδονοσοκομειακή περίθαλψη που θα έχουν μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη βελτίωση στην παρεχόμενη φροντίδα.

Αρχικά ο κ. Παπακωνσταντίνου  εξέφρασε την ικανοποίηση του Οργανισμού για την 100%, όπως είπε, συμμετοχή στο ΓεΣΥ, νοσηλευτηρίων από τον ιδιωτικό τομέα και τον δημόσιο τομέα.

«Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα, φέτος θα ενταχθούν και νέα νοσηλευτήρια και εκφράζουμε ικανοποίηση όχι μόνο επειδή συνεχίζεται η συνεργασία, αλλά και επειδή διευρύνεται», ανέφερε.

Πρόσθεσε πως η λύση που έχει προταθεί από τον ΟΑΥ είναι αποτέλεσμα έντονης διαβούλευσης και ζύμωσης με τον  δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Επισημαίνοντας πως ανθρωπίνως ήταν αδύνατό να ικανοποιηθούν όλοι στο 100% των αιτημάτων τους, πρόσθεσε πως «είναι μια πρόταση που πιστεύουμε ότι κάνει μια πάρα πολύ καλή αρχή σε ό,τι αφορά τα ποιοτικά κριτήρια».

Ο Διευθυντής του ΟΑΥ, ανέφερε ότι ο  Οργανισμός κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια να ικανοποιήσει τα αιτήματα ή και να διαχειριστεί τις ανησυχίες των νοσηλευτηρίων μέσα από μια πολύ καλή πρόταση.

«Θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις και αν στην πορεία διαφανεί ότι υπάρχουν κάποιες δυσλειτουργίες και προβλήματα, τότε θα προβούμε στις ανάλογες διορθώσεις», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς τι θα σημαίνει για τους δικαιούχους του ΓΕΣΥ η συμφωνία, ο κ. Παπακωνσταντίνου, εξήγησε ότι οι δικαιούχοι δεν θα δουν άμεσα αποτελέσματα καθώς πρόκειται για μια μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη επένδυση, η οποία, σημείωσε, είναι όμως πολύ σημαντική καθώς μέσα από τα ποιοτικά κριτήρια «ενθαρρύνουμε μια πιο σωστή συμπεριφορά».

Εξήγησε πως η αναφορά σε πιο σωστή συμπεριφορά, σημαίνει ότι η ικανοποίηση αυτών των ποιοτικών κριτηρίων, είτε πρόκειται για διαπίστευση, είτε για τα ερωτηματολόγια που άρχισαν να απαντούν οι ασθενείς, αναφορικά με το ξενοδοχειακό τμήμα της παροχής υπηρεσιών, δηλαδή αν το νοσηλευτήριο ήταν καθαρό, αν το προσωπικό ανταποκρίθηκε με ευγένεια, αν τους επεξηγήθηκε επαρκώς η θεραπεία που έλαβαν, συν η διαχείριση των παθολογικών περιστατικών, η εξυπηρέτηση των ηλικιωμένων και κάποιες άλλες παράμετροι που είναι πολύ σημαντικές, όπως η καταγραφή των λοιμώξεων και άλλα στατιστικά, θα συμβάλουν στην αναβάθμιση του προσφερόμενου προϊόντος.

«Η αλλαγή δεν θα είναι απότομη θα είναι σταδιακή, όμως είναι πολύ σημαντική, καθώς για πρώτη φορά για τα κυπριακά δεδομένα στο ενδονοσοκομειακό τμήμα της παροχής υπηρεσιών υγείας γίνεται αυτή η προσπάθεια», ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«T» Podcast- The Newsroom: Ο Μαρίνος Νομικός «καυτηριάζει» την επικαιρότητα: Η πορεία του ΠτΔ, οι γάμοι ομόφυλων ζευγαριών, οι εκλογές και το Κυπριακό

«Είναι σε κώμα μετά από έναν χρόνο» λέει η μητέρα του μόνου επιζώντα από το πρώτο βαγόνι της τραγωδίας των Τεμπών

Ευρωεκλογές: Προανήγγειλε ψηφοδέλτιο με εκπλήξεις ο Περδίκης - Πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις

Θρίλερ για την Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Διέκοψε πρόωρα την επίσκεψή της στο Μικολάιφ - Την παρακολουθούσε ρωσικό drone

Πρώην διαγωνιζόμενη του Ελληνικού «MasterChef» έκανε πρόταση γάμου στη σύντροφό τηςΠτΔ για Κυπριακό: «Υπάρχουν πολλές σκέψεις» - Τι μπορεί να προκαλέσει το ενδιαφέρον της Τουρκικής πλευράς;

ΠτΔ για Κυπριακό: «Υπάρχουν πολλές σκέψεις» - Τι μπορεί να προκαλέσει το ενδιαφέρον της Τουρκικής πλευράς;

Ελπίζουμε να καταστεί δυνατόν να υπάρξουν επαφές της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό σε πιο ψηλό επίπεδο, στην Τουρκία, ακόμα και στο επίπεδο του Προέδρου της χώρας, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top