ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταδικάζει τα επεισόδια στη Λεμεσό η ΔΗΠΑ - Ξεκάθαρο μήνυμα ότι θα βρίσκονται απέναντι σε ακρότητες και παραλογισμούς

Καταδικάζει τα επεισόδια στη Λεμεσό η ΔΗΠΑ - Ξεκάθαρο μήνυμα ότι θα βρίσκονται απέναντι σε ακρότητες και παραλογισμούς

Τα χθεσινά (01/09) επεισόδια στη Λεμεσό, καταδικάζει η Δημοκρατική Παράταξη με σημερινή της ανακοίνωση στέλνοντας μάλιστα ξεκάθαρο μήνυμα θα βρίσκονται πάντοτε απέναντι σε ακρότητες και παραλογισμούς.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «σε μια περίοδο που τα στατιστικά στοιχεία για τη μετανάστευση δείχνουν σαφή βελτίωση, η οργανωμένη αντίδραση εγκληματικής φύσης από ακραία στοιχεία, δικαιολογημένα εξοργίζει και προκαλεί το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών».

«Καταδικάζουμε σφόδρα κάθε ενέργεια βίας», συνεχίζει, «εγκληματικής δράσης και τρομοκρατίας και στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα ότι με την πολιτική μας δράση θα είμαστε πάντοτε απέναντι σε ακρότητες και παραλογισμούς».

«Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τους πολίτες που οι περιουσίες τους υπέστησαν ζημιές, με όσους χτυπήθηκαν ή και τραυματίστηκαν, καθώς και με όσους δικαιολογημένα διακατέχονται από έντονη ανασφάλεια και απογοήτευση. Ο φασισμός και η καλλιέργεια μίσους είναι στοιχεία που βιώσαμε ως λαός στο παρελθόν και από τα οποία υποφέραμε και ακόμα υποφέρουμε. Ούτε αρμόζουν στην κουλτούρα μιας μοιρασμένης, πολυπολιτισμικής χώρας, ούτε θα γίνουν ποτέ αποδεκτά, όσο και αν εργαλιοποιούνται από αθέατους ηθικούς αυτουργούς», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Εκφράζουμε έντονη ανησυχία ότι η παρατεταμένη έλλειψη δραστικών μέτρων καταστολής και αποτροπής της βίας, από όπου και αν προέρχεται, δύναται να επιτρέψει επανάληψη των ακραίων επεισοδίων που βιώσαμε, κάτι που φυσικά θα καταστήσει τις ευθύνες όλων βαρύτατες και ασήκωτες. Καλούμε όλους τους αρμόδιους να ενεργήσουν πιο αποτελεσματικά στην καταστολή της βίας, αλλά ταυτόχρονα να ενεργήσουν και πιο αποφασιστικά προς την αποτροπή άλλων παρόμοιων εξάρσεων», τονίζει η ΔΗΠΑ.

«Δεν νοείται κανένας πολίτης να παίρνει το Νόμο στα χέρια του, ούτε να καπηλεύεται και να καταχράται το δικαίωμα στη διαμαρτυρία και στη δημοκρατική αντίδραση, μετατρέποντας τα σε εργαλεία βίας και τρομοκρατίας. Όλοι οι σώφρονες και νομοταγείς πολίτες της χώρας απαιτούμε προστασία, απαιτούμε να αισθανόμαστε ασφαλείς και να απολαμβάνουμε την ελεύθερη έκφραση και δράση», καταλήγει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Netflix Σεπτεμβρίου: Κάνουν «comeback» σειρές που περιμέναμε - Δείτε όσα μας επιφυλάσσει η πλατφόρμα - Βίντεο

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εργατικό ατύχημα στη Λεμεσό: Παραμένει κρίσιμα ο 23χρονος – Μεταφέρθηκε ξημερώματα στο ΓΝ Λευκωσίας

• «Έσβησε» κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών - Εν αναμονή της νεκροτομής επί της σορού του

• Παραλίες: Ξεκίνησε το μάζεμα πετσετών από τα κρεβατάκια – Έτσι θα λειτουργεί το νέο μέτρο – «Μας αντιγράφουν και οι τουρίστες»

• Ταξιδιωτικό «χάος»: «Απανωτές» καταγγελίες κατά αεροπορικών - Επιβάτες ταξιδεύουν μέχρι και με αεροπλάνα διαφορετικών εταιρειών

• Η τοποθέτηση της Αστυνομίας για την έρευνα με το έργο τερματικού εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου

• Ανείπωτη θλίψη - «Έφυγε» η μικρή Έλενα Νικολάου - Η συγκινητική παράκληση της οικογένειας

• Συγκινεί η Ιλάειρα Ζήση: Η φωτογραφία της κόρης της και το μήνυμα όλο νόημα



Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Σε νέες περιπέτειες ενδέχεται να εισέλθει ο ΔΗΣΥ, αυτή τη φορά για το θέμα των θητειών αξιωματούχων στο κόμμα. Σύμφωνα με τις πρόνοιες του καταστατικού, το οποίο τροποποιήθηκε στις 29 Απριλίου 2023, μέλος του κόμματος που κατέχει κάποιο εκ των αξιωμάτων του Βουλευτή, Ευρωβουλευτή, Δήμαρχου, Δημοτικού Συμβούλου, Σχολικού Εφόρου, Προέδρου ή Μέλους Κοινοτικού Συμβουλίου, δικαιούται να διεκδικήσει επανεκλογή στο ίδιο αξίωμα, μόνο αν κατά τη λήξη της τρέχουσας θητείας του, δεν συμπληρώσει τρεις θητείες σε αυτό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top