Blue Horizon: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ο υποπλοίαρχος και ο ναύκληρος

Blue Horizon: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ο υποπλοίαρχος και ο ναύκληρος

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ο υποπλοίαρχος και ο ναύκληρος του πλοίου Blue Horizon για την υπόθεση δολοφονίας του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη.

Οι περιοριστικοί όροι είναι εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Εν τω μεταξύ, από εξονυχιστικό έλεγχο του Λιμενικού και πιο συγκεκριμένα από πιστοποιημένους Επιθεωρητές ελέγχου ISM-International Safety Management Code θα περάσει η Blue Star Ferries του ομίλου Attica στον στόλο της οποίας ανήκει το Blue Horizon. Σύμφωνα με πληροφορίες την προσεχή Δευτέρα στελέχη του υπουργείου θα επισκεφθούν τα γραφεία της εταιρείας στην Καλλιθέα και θα κάνουν ελέγχους αφού το πιστοποιητικό λειτουργίας της εταιρείας, το λεγόμενο έγγραφο συμμόρφωσης- DOC-Document of Compliance, εκδίδεται από την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου.

Ο έλεγχος αυτός θα διενεργηθεί ως έκτακτος-επιπρόσθετος για την εκ νέου θεώρηση πιστοποιητικού της εταιρείας μετά τα νέα δεδομένα που προέκυψαν και οδήγησαν στον θάνατο του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία σύμφωνα με τη νομοθεσία που στηρίζεται κυρίως στο κεφάλαιο 9 της Διεθνούς Σύμβασης SOLAS περί ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα καθώς και στον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 336/2006 ελέγχεται υποχρεωτικά βάσει του “Συστήματος Ασφαλούς Διαχείρισης” που αφορά την λειτουργία της εταιρείας αλλά και τον έλεγχο της εταιρείας πάνω στα πλοία της.

Σύμφωνα με το πιστοποιητικό η διαχειρίστρια του πλοίου εταιρεία είναι υπεύθυνη για θέματα ασφάλειας και προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος εξασφαλίζοντας όλες τις κατάλληλες συνθήκες ούτως ώστε να λειτουργούν τα πληρώματα στα πλοία της σύμφωνα με όλους τους κανονισμούς. Για ό,τι συμβεί στο πλοίο υπεύθυνη είναι η εταιρεία για αυτό και υπάρχει οργανόγραμμα υπευθύνων για κάθε θέση ξεχωριστά.

Στο πλαίσιο αυτό καθορίζονται οι αρμοδιότητες της εταιρείας προς τα πλοία της βάσει του κεφαλαίου 3 του Συστήματος Ασφαλούς Διαχείρισης. Επίσης, υπάρχει ο σχεδιασμός και η προετοιμασία για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε έκτακτης ανάγκης όπως αυτή του «άνθρωπος στη θάλασσα» (αναλυτικά στο κεφάλαιο 8 του Συστήματος Ασφαλούς Διαχείρισης).

«Οποιοδήποτε θέμα δημιουργηθεί στο πλοίο ενημερώνεται από τον πλοίαρχο και η εταιρεία που είναι υπεύθυνη πέρα από την ενημέρωση των Λιμενικών Αρχών» επισημαίνει στο protothema.gr ο διεθνής εμπειρογνώμονας και ναύαρχος ε.α. του Λιμενικού Σώματος, Νίκος Σπανός:

«Αυτό που ορίζει ο ISM Code είναι ότι σε περίπτωση που υπάρξει οποιοδήποτε συμβάν ουσιαστικά η εταιρεία είναι σαν μην έχει πλέον το Document of Compliance δηλαδή χάνει την ισχύ το πιστοποιητικό, σαν να μην υφίσταται το πιστοποιητικό λειτουργίας της, που σημαίνει ότι οφείλει να απαγορεύσει τον απόπλου του πλοίου και να αποσυρθεί προσωρινά το πιστοποιητικό ασφαλούς διαχείρισης του πλοίου και άμεσα να γίνει επιπρόσθετος έλεγχος από τον φορέα που εκδίδει τα πιστοποιητικά. Ο έλεγχος εστιάζεται πρώτο στην διαχειρίστρια εταιρεία για να διαπιστωθεί αν τηρήθηκαν πιστά όσα ορίζονται από τον Διεθνή Κώδικα Ασφαλούς Διαχείρισης και πιο συγκεκριμένα τα κεφάλαια 2-3-6-7-8 και 11. Επίσης, εξετάζεται το Risk Assessment δηλαδή το εγχειρίδιο διαχείρισης κινδύνου».

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανασχηματισμός: Οι τελευταίες πινελιές Χριστοδουλίδη και η αντίδραση Καρούσου

Ανασχηματισμός: Οι τελευταίες πινελιές Χριστοδουλίδη και η αντίδραση Καρούσου

Σε εκκρεμότητα παραμένουν οι ανακοινώσεις για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, φαίνεται να ολοκληρώνει τις τελευταίες του αποφάσεις πριν παρουσιάσει τη νέα σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου. Αν και οι ανακοινώσεις αναμένονταν την χθεσινή ημέρα, τελικά μετατέθηκαν, με το Προεδρικό να κρατά κλειστά τα χαρτιά του. Οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι ο κορμός των αλλαγών έχει ουσιαστικά κλειδώσει, με τις τελευταίες ώρες να αφιερώνονται στις τελικές ισορροπίες. Στο επίκεντρο των σεναρίων βρίσκεται η Τίνα Παύλου, η οποία φέρεται να αποτελεί την επικρατέστερη επιλογή για το Υπουργείο Υγείας. Εφόσον επιβεβαιωθεί η πληροφορία, η κίνηση αυτή ερμηνεύεται και ως άνοιγμα του Προέδρου προς στελέχη που προέρχονται από τον Δημοκρατικό Συναγερμό. Η πιθανή μετακίνηση της κ. Παύλου στο Υπουργείο Υγείας φέρνει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τον Νεόφυτο Χαραλαμπίδη στο Υπουργείο Μεταφορών, θέση που αναμένεται να αφήσει ο Αλέξης Βαφεάδης. Στο κυβερνητικό σχήμα φέρεται επίσης να εντάσσεται η Εύη Τσολάκη, η οποία προορίζεται για το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας. Αν αυτό επιβεβαιωθεί, τότε η Κλέα Παπαέλληνα αναμένεται να μετακινηθεί στο Υφυπουργείο Πολιτισμού, διαδεχόμενη τη Βασιλική Κασσιανίδου. Για το Υπουργείο Γεωργίας, μετά την αποχώρηση της Μαρίας Παναγιώτου, συνεχίζει να ακούγεται έντονα το όνομα του πρώην βουλευτή του ΔΗΚΟ Χρίστου Σενέκη. Παράλληλα, πληροφορίες φέρουν τον Παναγιώτη Παλατέ να αναλαμβάνει τη θέση του Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου, γεγονός που, εφόσον υλοποιηθεί, αφήνει κενή τη θέση του Επιτρόπου του Πολίτη. Την ίδια ώρα, τα σενάρια που ήθελαν τον Χρίστο Αγγελίδη να αναλαμβάνει το Υφυπουργείο Τουρισμού φαίνεται να απομακρύνονται, διατηρώντας ανοιχτό το ζήτημα της παραμονής ή μη του Κώστα Κουμή. Αντίδραση από τον ΔΗΣΥ

BEST OF TOTHEMAONLINE