Συλλυπητήρια ΑΚΕΛ στην οικογένεια του Ξενοφών Καλλή - «Ένας από τους αφανείς ήρωες για τη διερεύνηση και ταυτοποίηση Ε/κ και Τ/κ που είχαν χαθεί»

Συλλυπητήρια ΑΚΕΛ στην οικογένεια του Ξενοφών Καλλή - «Ένας από τους αφανείς ήρωες για τη διερεύνηση και ταυτοποίηση Ε/κ και Τ/κ που είχαν χαθεί»

Το ΑΚΕΛ αποχαιρετά σήμερα τον Ξενοφών Καλλή, ενός εκ των πρωτεργατών στον αγώνα για τη διερεύνηση της τύχης των αγνοουμένων της Κύπρου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Ξενοφών Καλλής, ο οποίος διετέλεσε για χρόνια Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Αγνοουμένων, υπήρξε ένας από τους αφανείς ήρωες για τη διερεύνηση και ταυτοποίηση εκατοντάδων Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων που είχαν χαθεί από το 1963 μέχρι το 1974. Πέρα από το ερευνητικό του έργο, διακρίθηκε για την ανθρωπιστική του προσέγγιση, τη διακοινοτική συνεργασία, την εργατικότητα και ανιδιοτελή προσφορά του στο θέμα των αγνοουμένων.

Στάθηκε διαχρονικά απέναντι στις λογικές μικροπολιτικής εκμετάλλευσης του θέματος των αγνοουμένων και στις απόπειρες συγκάλυψης σοβινιστικών εγκλημάτων κατά τις διακοινοτικές συγκρούσεις του 1963-64 και το δίδυμο έγκλημα του 1974.

Μεταφέρουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του Ξενοφών Καλλή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Μονόδρομος η αφαίρεση Σύκα από το ψηφοδέλτιο – Τα επόμενα βήματα

ΔΗΣΥ: Μονόδρομος η αφαίρεση Σύκα από το ψηφοδέλτιο – Τα επόμενα βήματα

Η ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου για άρση της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκου Σύκα, για σκοπούς αστυνομικής ανάκρισης, σε σχέση με τις καταγγελίες της συντρόφου του για ξυλοδαρμό, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Αθήνα, φαίνεται να κλείνει οριστικά ένα κρίσιμο κεφάλαιο για την ηγεσία του κόμματος, καθιστώντας πλέον μονόδρομο την αφαίρεσή του βουλευτή, από το ψηφοδέλτιο των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών.

BEST OF TOTHEMAONLINE