Το Βερολίνο θα περικόψει τους πόρους που παρέχει στα κρατίδια για να καλύπτουν τις ανάγκες των προσφύγων το 2024

Το Βερολίνο θα περικόψει τους πόρους που παρέχει στα κρατίδια για να καλύπτουν τις ανάγκες των προσφύγων το 2024

Η Γερμανία σχεδιάζει να περικόψει στο μισό την ομοσπονδιακή βοήθεια που παρέχει στα κρατίδια για να καλύπτουν τις δαπάνες τους όσον αφορά την υποδοχή και την ενσωμάτωση των προσφύγων, στο πλαίσιο του σφιχτού προϋπολογισμού για το 2024, καθώς η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με υψηλό πληθωρισμό έπειτα από χρόνια γενναιόδωρων παροχών, ανέφεραν σήμερα πηγές που μίλησαν στο πρακτορείο Reuters.

Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άνθρωποι αναζήτησαν καταφύγιο στη Γερμανία μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η στήριξή τους επιβαρύνει τους δήμους και τα 16 κρατίδια ζητούν περισσότερους ομοσπονδιακούς πόρους για να καλύψουν τις ανάγκες των προσφύγων την επόμενη χρονιά.

Δύο κυβερνητικές πηγές, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, είπαν ότι σήμερα το Βερολίνο ενημέρωσε τα κρατίδια ότι θα χορηγήσει το μέγιστο 1,7 δισεκ. ευρώ για να καλυφθούν οι ανάγκες των προσφύγων το 2024, από 3,75 εκατ. ευρώ που έδωσε φέτος. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν υποσχέθηκε εξάλλου ότι τα επόμενα χρόνια θα αυξήσει το ποσό στα επίπεδα του 2023.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών είπε ότι δεν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα στη συνάντηση που είχαν σήμερα αξιωματούχοι της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των κρατιδίων για το θέμα αυτό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Η αδυναμία του ΑΚΕΛ να περάσει τα μηνύματα, στη βάση

Η αδυναμία του ΑΚΕΛ να περάσει τα μηνύματα, στη βάση

Όσο θα πλησιάζουμε στις βουλευτικές εκλογές του 2026, θα βλέπουμε τεράστιες αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό, που σύμφωνα με αναλυτές, θα έρθουν τα πάνω κάτω και αυτό, δεν είναι απλά μια εντύπωση που επικρατεί, αλλά είναι σαφώς κάποια δεδομένα που οδηγούν στο συγκεκριμένο συμπέρασμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE