ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλλάζει καθοριστικά ο τρόπος παράδοσης πακέτων από σήμερα - Οι τέσσερις επιλογές που προσφέρονται - Έρχεται και σύστημα για παράπονα

Αλλάζει καθοριστικά ο τρόπος παράδοσης πακέτων από σήμερα - Οι τέσσερις επιλογές που προσφέρονται - Έρχεται και σύστημα για παράπονα

Σε περαιτέρω αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχουν στους πολίτες προχωρούν τα Κυπριακά Ταχυδρομεία, προσφέροντας πλέον επιλογή στον τρόπο που θα γίνεται η παράδοση των πακέτων.

Συγκεκριμένα, από σήμερα Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2023, προσφέρεται η επιλογή τρόπου παράδοσης (Delivery Choice) για τις υπηρεσίες δεμάτων και ταχυμεταφορών EMS (ραβδωτός κωδικός που ξεκινά από C και E αντίστοιχα).

Οι τέσσερις επιλογές που δίνονται από σήμερα

Όπως ανακοινώθηκε, ο νέος τρόπος επιλογής θα αφορά αντικείμενα τα οποία δεν υπόκεινται σε τελωνειακό έλεγχο και νοουμένου ότι είναι διαθέσιμα έγκυρο κινητό τηλέφωνο ή διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Με την άφιξη του αντικειμένου στην Κύπρο, θα αποστέλλεται μήνυμα με σύνδεσμο προς ιστοσελίδα επιλογής τρόπου παράδοσης, ο οποίος θα είναι ενεργός μέχρι τις 6:00 π.μ. της επόμενης μέρας.

Αναλυτικά τις επιλογές που θα έχουν οι πολίτες εξήγησε στο ThemaOnline o Αναπληρωτής Διευθυντής των Κυπριακών Ταχυδρομείων, Παύλος Παυλίδης.

«Όταν το αντικείμενο παραληφθεί στο αεροδρόμιο στην Κύπρο, θα στέλνουμε ένα μήνυμα με σύνδεσμο στον πελάτη και θα του λέμε ότι αυτό το αντικείμενο με αυτόν τον αριθμό εντοπισμού (tracking number) έχει φτάσει στην Κύπρο. Πατώντας πάνω στο link, το οποίο θα είναι ενεργό μέχρι την επόμενη μέρα στις 6 το πρωί, δηλαδή ουσιαστικά πριν να αρχίσει η διαχείριση τους για διανομή, θα μπορεί ο πελάτης να επιλέξει ή να αλλάξει τον τρόπο παράδοσης του», σημείωσε.

Συνεχίζοντας, ο κ. Παυλίδης αναφέρθηκε στους διαφορετικούς τρόπους που θα μπορεί να γίνει η παράδοση του δέματος.

«Αν προτιμά ο πελάτης να βάλουμε το πακέτο σε μια θυρίδα αυτόματης παράδοσης δεμάτων Parcel24, θα του δοθούν επιλογές για τις θυρίδες που βρίσκονται στην επαρχία του. Αν θέλει να το παραλάβει από γραφείο αντί στο σπίτι, θα μπορεί να το παραλάβει από το κοντινότερο γραφείο με βάση τον ταχυδρομικό του κώδικα. Αν εξακολουθεί να θέλει να του το φέρουμε σε μια άλλη διεύθυνση, για παράδειγμα αν κάποιος έβαλε την διεύθυνση του σπιτιού του και μετά θέλει να του το φέρουν στο γραφείο, μπορεί να αλλάξει την διεύθυνση του εντός της ίδιας περιοχής. Αυτή η αλλαγή θα έρθει στο δικό μας σύστημα και θα προσαρμόσουμε ανάλογα, θα του το πάρουμε στην νέα διεύθυνση που θα μας έχει καθορίσει», υπογράμμισε.

Επιγραμματικά ο παραλήπτης του πακέτου θα μπορεί να επιλέξει από τις εξής τέσσερις επιλογές παράδοσης:

- Σε θυρίδα αυτόματης παράδοσης δεμάτων Parcel24 (δωρεάν). Ο παραλήπτης μπορεί να επιλέξει σύστημα που βρίσκεται στην επαρχία του, με βάση τον ταχυδρομικό κωδικό του.

- Παραλαβή από το Ταχυδρομικό Γραφείο που εξυπηρετεί τον ταχυδρομικό κωδικό του.

- Κατ’ οίκον παράδοση σε άλλη διεύθυνση από αυτή που αναγράφεται στην ετικέτα, π.χ. στη διεύθυνση εργασίας, σε υποστατικό γείτονα κτλ.

- Κατ’ οίκον παράδοση στην αρχική διεύθυνση που αναγράφεται στην ετικέτα του αντικειμένου.

«Θεωρούμε ότι αυτός είναι αρκετά σημαντικό διότι είναι κάτι το οποίο αρχίσαν να προσφέρουν ή ήδη προσφέρουν άλλοι πιο μεγάλοι ταχυδρομικοί οργανισμοί, ίσως και κάποιες εταιρείες στην Κύπρο, άρα και εμείς μπαίνουμε σε αυτή την κατηγορία, προσπαθώντας να προσφέρουμε καλύτερη εξυπηρέτηση στον πελάτη», πρόσθεσε ο κ. Παυλίδης.

Έρχεται και νέο σύστημα για παράπονα

Την ίδια στιγμή, ο κ. Παυλίδης αναφέρθηκε σε ένα νέο σύστημα στο οποίο οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλουν τα παράπονα τους.

«Στους επόμενους 6-8 μήνες αναμένεται το σύστημα CRM (Customer relationship management). Έχει ήδη κυκλοφορήσει και προκηρυχθεί προσφορά. Αυτό θα μας βοηθήσει να εξυπηρετούμε τον πελάτη καλύτερα. Θα καταγράφονται αν υπάρχουν παράπονα και  θα διερευνώνται με πιο αποτελεσματικό τρόπο», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αναφορικά με την παράδοση πακέτων με drone σε απομακρυσμένες ή δύσκολα προσβάσιμες περιοχές, κάτι το οποίο είχε δοκιμαστεί πιλοτικά τον Μάρτιο του 2022, ο κ. Παυλίδης ανέφερε ότι το συγκεκριμένο εγχείρημα δεν προχώρησε περισσότερο, ωστόσο τα Κυπριακά Ταχυδρομεία παρακολουθούν τις εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο.

«Ήταν ένα πείραμα που έγινε, απλά είναι κάτι για το οποίο δεν έχουν ωριμάσει οι συνθήκες, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου υπάρχουν πολλοί περιορισμοί όπως πχ. τεχνολογία. Επίσης απαιτούνται άδειες, εκπαίδευση ενώ πρέπει να είναι και κατάλληλος ο χώρος, πχ. στις αστικές περιοχές είναι δύσκολο», είπε καταληκτικά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top