Συμφωνία για Πύλα: Επιβεβαίωση από Κυβέρνηση - «Προϋποθέσεις για ειρηνική και δημιουργική συνύπαρξη των κατοίκων»

Συμφωνία για Πύλα: Επιβεβαίωση από Κυβέρνηση - «Προϋποθέσεις για ειρηνική και δημιουργική συνύπαρξη των κατοίκων»

Η Κυπριακή Κυβέρνηση επιβεβαιώνει την επίτευξη συναντίληψης με την Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών, για την Πύλα και την περιοχή βορείως αυτής (τοποθεσία Πλάτης).

Όπως αναφέρεται σε γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη, η Συναντίληψη επιτεύχθηκε μετά από εντατικές και διεξοδικές διαβουλεύσεις μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών από τους κ.κ. Τάσο Τζιωνή, Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας και Colin Stewart, Ειδικό Αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και Επικεφαλής της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο.

Η συναντίληψη περιλαμβάνει πρόνοιες, οι οποίες:

- Αντιμετωπίζουν τις ανησυχίες της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφορικά με το καθεστώς της νεκρής ζώνης το οποίο και διασφαλίζεται.

- Αποκαθιστούν την τάξη στη συγκεκριμένη περιοχή της νεκρής ζώνης.

- Προβλέπουν την επιθυμητή από τους κατοίκους αστική και οικιστική ανάπτυξη της περιοχής, επ’ ωφελεία όλων των κατοίκων της Πύλας, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

- Δημιουργούν προϋποθέσεις για ειρηνική και δημιουργική συνύπαρξη των κατοίκων σε μια περίοδο κατά την οποία επιδιώκεται η επανέναρξη των συνομιλιών προς συνολική επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

Η Κυπριακή Κυβέρνηση, όλο αυτό το διάστημα, βρισκόταν σε διαρκή επαφή με την οργανωμένη κοινότητα της Πύλας, την οποία ευχαριστεί ιδιαιτέρως για την εποικοδομητική συμβολή της κατά τις διαβουλεύσεις.

Η Κυπριακή Κυβέρνηση θα εργαστεί με ειλικρινή πολιτική βούληση για να εφαρμοστούν οι πρόνοιες της συναντίληψης. Ταυτόχρονα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παραμένει προσηλωμένος στις προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από εκεί που έχουν διακοπεί με στόχο την εξεύρεση λύσης του κυπριακού προβλήματος στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και αρχών και αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Δύο χρόνια μετά τις προεδρικές εκλογές και τα όσα τον «πλήγωσαν», ο ΔΗΣΥ έλαβε την απόφαση μέσα από το καταστατικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, να πράξει  αυτό, που δεν τολμούσε να πράξει, αμέσως μετά τις εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE