ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέραν του ενός εκατομμυρίου ο πληθυσμός στα κατεχόμενα σύμφωνα με υπολογισμούς

Πέραν του ενός εκατομμυρίου ο πληθυσμός στα κατεχόμενα σύμφωνα με υπολογισμούς

Κάτω από τον τίτλο «Δεν μπορεί να είναι λιγότερος από ένα εκατομμύριο», ο αρθρογράφος της Yeni Düzen (26.10.23) Τζενκ Μουτλούγιακαλι γράφει ότι το ένα εκατομμύριο έχει ξεπεράσει ο πληθυσμός στα κατεχόμενα.

Αναφέρει τα εξής ο αρθρογράφος: «Όταν λεχθεί ‘πληθυσμός’, πάντα έρχονται στο μυαλό μου τα τηλέφωνα. Αυτά τα έξυπνα παλιοπράματα μετατράπηκαν πλέον σε ένα ‘όργανο’ των ανθρώπων. Είναι πάντα μαζί τους! Προσπαθώ να καταλάβω τον πληθυσμό κοιτάζοντας τους αριθμούς των συνδρομητών των τηλεφώνων. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΒΤΗΚ [Σημείωση μεταφραστή: Πρόκειται για το λεγόμενο ίδρυμα τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας], υπάρχουν συνολικά 958,007 εγγεγραμμένοι συνδρομητές στο βόρειο τμήμα της Κύπρου. Θα πείτε ότι ‘οι περισσότεροι έχουν μερικές συνδρομές’. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που είναι ‘εγκατεστημένοι’ στη χώρα. Επιπλέον, οι 426,992 από αυτούς είναι χρήστες ‘έξυπνης συσκευής’. Πρέπει να εξαιρέσουμε και τα παιδιά. Νομίζω πως τουλάχιστον μέχρι 10-12 χρόνων, τα παιδιά δεν έχουν τηλεφωνική συνδρομή. Έχω να πω το εξής. Δεν μπορώ να ξέρω ‘πόσοι Κύπριοι έμειναν’ στο βόρειο τμήμα του νησιού. Αν σκεφτούμε τους τουρίστες, τους ερχόμενους από το νότο και τις μονοήμερες επισκέψεις… Υπάρχει ένα πλήθος τουλάχιστον πέραν του ενός εκατομμυρίου ανθρώπων… Και μάλιστα αδέσποτων, κατά την έκφραση που χρησιμοποιείται στο νησί!»

Τα «πανεπιστήμια» από τους βασικότερους λόγους του ανεξέλεγκτου πληθυσμού

Εξάλλου, ο ίδιος αρθρογράφος αναφέρεται στον «ανεξέλεγκτο πληθυσμό» στα κατεχόμενα και στον αριθμό των «πανεπιστημίων» που υπάρχουν και διερωτάται κατά πόσον δεν είναι πολλά τα 23 «πανεπιστήμια».

«Μήπως δεν είναι ο πληθωρισμός των πανεπιστημίων ένας από τους βασικότερους λόγους του ανεξέλεγκτου πληθυσμού», διερωτάται ο αρθρογράφος επισημαίνοντας ότι καθημερινά συλλαμβάνονται τουλάχιστον πέντε «παράνομοι» και ότι για την «απέλασή» τους το «κράτος πλήρωσε 10 εκατομμύρια τουρκικές λίρες πέρσι.

«Σύμφωνα με δικές μου έρευνες, το 35% εκείνων που διαπιστώνονται ως ‘μη εγγεγραμμένοι’ αποτελείται από άτομα που εισήλθαν στη χώρα ως ‘φοιτητές’», γράφει ο Μουτλούγιακαλί υπενθυμίζοντας ότι τα «πανεπιστήμια» εισπράττουν δίδακτρα από αυτούς τους ανθρώπους και τα βάζουν στα ταμεία τους, όμως τα έξοδα της «απέλασης» τα επωμίζεται το «κράτος».

Σημειώνοντας ότι σύμφωνα με τα στοιχεία οι περισσότεροι «παράνομοι» προέρχονται από τη Νιγηρία, ο αρθρογράφος επισημαίνει ο μόνος λόγος για τον «ανεξέλεγκτο πληθυσμό» δεν είναι τα «πανεπιστήμια» και προσθέτει:

«Η είσοδος και η έξοδος από τη χώρα είναι ανεξέλεγκτες εδώ και χρόνια. Η πρεσβεία δεν επιτρέπει να αγγιχθούν οι ερχόμενοι από την Τουρκία, ο ορισμός ‘ξένος’ είναι προβληματικός, οι λεγόμενες ‘κατ’ εξαίρεση υπηκοότητες’ έχουν μετατραπεί σε πλήρες ψέμα, ως γνωστόν. Έτσι μπλέκονται μεταξύ τους όλα, από την υπηκοότητα μέχρι την άδεια εργασίας, την απόκτηση περιουσίας λόγω διαμονής, τους τουρίστες και τους φοιτητές. Δεν υπάρχουν αρχές, δεν υπάρχει βούληση, δεν υπάρχουν κανόνες. Σαν να είναι αδύνατος ο έλεγχος. Διότι κινητοποιούνται αμέσως οι σημαντικοί μεγάλοι αδελφοί και οι μεγάλες αδελφές: ‘Μην τον αγγίξεις’. Αν αυτή η χώρα διοικείται με ‘οδηγίες’ προερχόμενες από το εξωτερικό, είναι ανοησία βεβαίως να αναμένει κανείς διαφορετικό αποτέλεσμα».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαχητικό F-16 συνετρίβη σε εθνικό πάρκο των ΗΠΑ - Η κατάσταση υγείας του πιλότου

Μεγάλη Τετάρτη υπό την «σκιά» της Εργατικής Πρωτομαγιάς: Οι αγώνες για το 8ωρο και το πώς ξεκίνησε στην Κύπρο

Από τις λαμπάδες μέχρι τα κόκκινα αυγά και τις φλαούνες: 8+1 παραδοσιακά, πασχαλινά έθιμα στην Κύπρο

Έτσι θα λειτουργήσουν οι χώροι εστίασης το Πάσχα – Τι θα γίνει με τις αυξήσεις τιμών    

Γνωστή Κύπρια φωτογραφίζεται με εσώρουχα μπροστά στον καθρέφτη - Δείτε εικόνα

Άφιξη μεταναστών: Έφτασαν με ταχύπλοο σκάφος στον κατεχόμενο Λιμνίτη και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές



Κυπριακό: Εξελίξεις μετά το Πάσχα βλέπει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Ανοιχτό και το ενδεχόμενο για παρέμβαση της ΕΕ

Κυπριακό: Εξελίξεις μετά το Πάσχα βλέπει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Ανοιχτό και το ενδεχόμενο για παρέμβαση της ΕΕ

Η διασύνδεση του Κυπριακού με τα ευρωτουρκικά ήταν και παραμένει μία από τις επιδιώξεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη, ο οποίος ξεκίνησε εδώ και μήνες ένα μαραθώνιο επαφών με ηγέτες της ΕΕ φτάνοντας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον περασμένο Απρίλιο όπου σύμφωνα με την κυβέρνηση, υλοποιήθηκε ο στόχος που έθεσε από την αρχή, δηλαδή η διασύνδεση των ευρωτουρκικών με την πρόοδο στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top