ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φεϊζίογλου: Όσο ισχυρότερη η Τουρκία, τόσο ισχυρό και το ψευδοκράτος

Φεϊζίογλου: Όσο ισχυρότερη η Τουρκία, τόσο ισχυρό και το ψευδοκράτος

«Όσο ισχυρότερη γίνεται η Τουρκία, τόσο ισχυρότερη θα γίνει και η τδβκ», υποστήριξε ο «πρέσβης» της Τουρκίας, Μετίν Φεϊζίογλου σε συνέντευξή του στον παράνομο «Μπαϊράκ» με την ευκαιρία της επετείου των 100 χρόνων από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας στην οποία γίνεται αναφορά στον τ/κ Τύπο, όπως μεταδίδει το ΓΤΠ.

Στη συνέντευξη ο κ. Φεϊζίογλου αναφέρει ότι «η ευημερία της Τουρκίας και της τδβκ είναι αλληλεξαρτώμενες».

Οι Ελληνοκύπριοι, ισχυρίστηκε, ήθελαν να υποβάλουν τους Τούρκους σε γενοκτονία. «Έκαναν κάθε είδους διακρίσεις. Δεν είναι ποτέ δυνατόν να τα ξεχάσουμε αυτά. Οι Ελληνοκύπριοι δεν μπορούσαν να το χωνέψουν βλέποντας Τούρκους σε θέσεις με εξουσία. Οι Ελληνοκύπριοι ήταν πάντα ευνοημένοι στο δικαστικό σώμα, την αστυνομία, το στρατό και την τοπική διοίκηση», υποστήριξε.

Ο κ. Φεϊζίογλου πρόσθεσε ότι στην περιοχή, κανένα διεθνές σενάριο ή σχέδιο δεν θα υλοποιηθεί αν η Δημοκρατία της Τουρκίας και το ψευδοκράτος, «δηλαδή τα δύο τουρκικά κράτη στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν πουν ‘ΟΚ’. Εμείς είμαστε πλέον ο παίκτης που κάνει παιχνίδι σε αυτή την περιοχή. Αν οι ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου επιδιώκουν ένα σενάριο ή ένα σχέδιο σε αυτή την περιοχή, πρέπει να λάβουν υπόψη τους την Τουρκική Δημοκρατία και την τδβκ και να τις πάρουν μαζί τους».

Πρόσθεσε ότι στο μοντέλο της ομοσπονδίας στο μυαλό της «ελληνοκυπριακής διοίκησης», υπάρχει μια νοοτροπία που αρνείται να δει τους Τουρκοκύπριους ως συστατικό στοιχείο πέραν της μειονότητας και υποστήριξε ότι «δεν υφίσταται ως θέμα το Κυπριακό, το Κυπριακό λύθηκε το 1974» και ότι για αυτούς υπάρχει μόνο η «υπόθεση της Κύπρου»

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top