ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιεροσυλία: Βάνδαλοι «ξήλωσαν» όλα τα χερούλια από τάφους σε νεκροταφείο στην Λάρνακα - Όσα αναφέρει ο Δήμαρχος στο «Τ»

Ιεροσυλία: Βάνδαλοι «ξήλωσαν» όλα τα χερούλια από τάφους σε νεκροταφείο στην Λάρνακα - Όσα αναφέρει ο Δήμαρχος στο «Τ»

Δεν άφησαν χερούλι για χερούλι στους τάφους Νεκροταφείου στην Λάρνακα. 

Συγκεκριμένα το πρωί της Τρίτης (31/10), πολίτες οι οποίοι βρέθηκαν στο νεκροταφείο Λιβαδιών στη Λάρνακα, για να ανάψουν τα καντήλια συγγενών τους και να φροντίσουν τους τάφους, διαπίστωσαν ότι όλοι οι τάφοι είχαν λεηλατηθεί και είχαν κλαπεί τα μπρούντζινα χερούλια από όλους τους τάφους.

Βάνδαλοι ξήλωσαν όλα τα χερούλια από τους τάφους, με αποτέλεσμα κάποιοι από αυτούς να υποστούν ζημίες.

Ο Δήμαρχος Λιβαδιών, κ. Μάριος Αρμένης, μίλησε στο ThemaOnline τονίζοντας την ανάγκη καλύτερης αστυνόμευσης στην περιοχή και καταδικάζοντας καθε είδους βανδαλισμού πόσο μάλλον την ασέβεια προς τους νεκρούς.

«Είναι απαράδεκτο, απαράδεκτο. Καταδικάζουμε τέτοιες ενέργειες και απαιτούμε από την Αστυνομία καλύτερη αστυνόμευση και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα τόσο στα κοιμητήρια μας όσο και στο Δήμο μας. Συχνά γίνονται τέτοιοι βανδαλισμοί.Είμαστε ένας μεγάλος Δήμος περίπου 9.000 κάτοικοι, έχουμε περιφερειακά σχολεία που έρχονται από 8 διαφορετικές κοινότητες, θέλουμε καλύτερη εξυπηρέτηση από την αστυνομία. Τέτοιου είδος βανδαλισμοί στα κοιμητήρια μας, δείχνουν ότι δεν σεβόμαστε τους ίδιους τους νεκρούς μας και είναι απαράδεκτο. Εκεί είναι θαμμένοι οι γονείς, παππούδες μας, προπάπποι μας, τα παιδιά μας, τα αδέρφια μας. Είναι απαράδεκτο απαράδεκτο απαράδεκτο. Καλούμε τον κόσμο να μας βοηθήσει. Για τέτοιου είδους βανδαλισμούς χρειαζόμαστε την βοήθεια τους. Να μας αναφέρουν έστω και ανώνυμα, αν πέσει στην αντίληψη τους κάτι, εάν δουν κάτι σημαντικό το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην εξιχνίαση τέτοιων βανδαλισμών. Πριν λίγο καιρό μας έκοβαν τα δέντρα. Αναφέρω για ακόμα μια φορά, ότι απαιτούμε από την Αστυνομία καλύτερη αστυνόμευση και για αυτό το λόγο ζητήσαμε και συνάντηση με την Υπουργό Δικαιοσύνης για να συζητήσουμε και αυτό το θέμα πέρα από τα υπόλοιπα».

Η Αστυνομία ενημερώθηκε μετά από καταγγελία πολίτη για τους βανδαλισμούς και ξεκίνησε έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών. Μέσα σε λίγες ώρες η Αστυνομία έφτασε στα ίχνη των δραστών, οι οποίοι εντοπίστηκαν και φέρεται να ομολόγησαν την πράξη τους. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι



Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 7.40 το απόγευμα της Κυριακής (6/5) στον κύριο δρόμο Καλού Χωριού - Λεμεσού, έχασε τη ζωή του ο άτυχος Ευτύχιος Χαρίτου, 30 ετών από τη Λεμεσό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top