ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με οχήματα ορεινής διάσωσης ενισχύεται η Υπηρεσία Ασθενοφόρων ΟΚΥπΥ

Με οχήματα ορεινής διάσωσης ενισχύεται η Υπηρεσία Ασθενοφόρων ΟΚΥπΥ

Δύο υπερσύγχρονα οχήματα ορεινής διάσωσης, με τα οποία θα ενισχυθεί το έργο της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων, παρέλαβε σήμερα η Διεύθυνση Ασθενοφόρων του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ).

Οπως αναφέρει ανακοίνωση του ΟΚΥπΥ, τα νέα οχήματα θα συμβάλουν στην άμεση ανταπόκριση της Υπηρεσίας σε δύσκολες περιπτώσεις διάσωσης σε ορεινές περιοχές, με σημαντική μείωση του χρόνου ανταπόκρισης.

Σύμφωνα με έρευνες, σημειώνεται στην ανακοίνωση, ο χρόνος ανταπόκρισης είναι ο πιο κρίσιμος παράγοντας για τη διάσωση, καθώς κάθε καθυστέρηση επηρεάζει τις πιθανότητες επιβίωσης κατά 5,5-10%.Τα εν λόγω οχήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε έκτακτα περιστατικά όπως πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμούς αλλά και σε άλλες διασώσεις.

Κατά την παράδοση, η Προϊστάμενη της Διεύθυνσης Ασθενοφόρων του ΟΚΥπΥ Ριάνα Κωνσταντίνου, ευχαρίστησε προσωπικά τον κ. Ψάλτη και την Psaltis Auto Parts που τα παρέδωσαν, σημειώνοντας ότι η Υπηρεσία αποκτά δύο πολύτιμα όπλα στη μάχη για τη διάσωση ζωών, διαβεβαιώνοντας ότι θα τεθούν άμεσα σε λειτουργία, για τις διασώσεις σε δύσβατες και άλλες περιοχές.

Με ανανεώσεις εξοπλισμού, αναπτυξιακά έργα και επεκτάσεις, ο ΟΚΥπΥ εκπληρώνει τη δέσμευσή του για συνεχή πρόοδο και παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας προς όλους τους πολίτες, ανεξαιρέτως, καταλήγει.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού, ενόψει και του τραγικού ορόσημου των 50 χρόνων της τουρκικής κατοχής επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της περιηγητικής έκθεσης φωτογραφίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με θέμα «20 χρόνια Κύπρος – ΕΕ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top