ΥΓΕΙΑ

Προετοιμάστε το σώμα και το πεπτικό για τις γιορτές – Όλα τα μυστικά detox

Προετοιμάστε το σώμα και το πεπτικό για τις γιορτές – Όλα τα μυστικά detox

Για να πάτε στις γιορτές στα καλύτερά σας, μπορείτε να προετοιμάσετε και να τονώσετε το πεπτικό σας σύστημα από πριν, με ελαφριά αλλά ολιστική αποτοξίνωση του σώματος. Είναι ένας υπέροχος τρόπος, για να διατηρήσετε την ισορροπία και να δώσετε στο πεπτικό ένα διάλειμμα που του αξίζει, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνουμε και τη λειτουργία του μεταβολισμού.

Μία ελαφριά αποτοξίνωση θα σας βοηθήσει, να νιώσετε πιο ενεργητικοί, να έχετε πιο φωτεινό δέρμα, απώλεια βάρους και περισσότερη πνευματική διαύγεια.

Το ήπαρ, οι πνεύμονες, το δέρμα, η λέμφος, το έντερο και τα νεφρά είναι έξι από τα κύρια όργανα που αποτοξινώνουμε. Όταν ένα όργανο είναι υπερφορτωμένο μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στα άλλα, οπότε μια προσέγγιση ολόκληρου του σώματος είναι πάντα καλύτερη, όταν κάνετε αποτοξίνωση.

Αποτελεσματικές φυσικές λύσεις

1.Νερό. Πίνετε άφθονο νερό προσθέτοντας λίγες σταγόνες λεμόνι. Ανάμεσα στα γεύματα πίνετε ζεστό ή χλιαρό νερό (3 ώρες μετά και 15 λεπτά πριν).

2.Πίνετε ζωμούς από λαχανικά και χυμούς φρέσκων φρούτων ή λαχανικών για να καθαρίσετε το πεπτικό, το αίμα και τη λέμφο. Είναι τροφές αλκαλικής φύσης και βοηθάνε στην όξινη κατάσταση που ερχόμαστε με τα φαγοπότια.

3. Πίνετε Αφεψήματα (δεν τα βράζουμε, τα αφήνουμε σε ζεστό νερό για λίγα λεπτά).
– Για την τόνωση του πεπτικού: φασκόμηλο, γλυκάνισος, σπόροι μάραθου, δεντρολίβανο, θυμάρι, τζίντζερ
– Για τα προβλήματα πέψης : χαμομήλι, μέντα, άνηθο, κουρκουμάς

4. Να είστε σίγουροι ότι οι κενώσεις του εντέρου είναι καθημερινές, τουλάχιστον μία φορά.

5. Αποφύγετε τις ζωικές πρωτεΐνες, τα λιπαρά και τους ξηρούς καρπούς για να έρθει το ουρικό οξύ σε φυσιολογικά επίπεδα καθώς και τις επεξεργασμένες τροφές και το σιτάρι για να αυξηθεί η αλκαλικότητα στο σώμα.

6. Προσθέστε στη διατροφή σας, για υποστήριξη και αποτοξίνωση του πεπτικού, των νεφρών και κυρίως του ήπατος:


• Λάχανο, Μπρόκολο, Kale, Λαχανίδες, Άγρια Χόρτα, Φύτρες φασολιών, Ρόκα, Φοινόκιο, Αγκινάρες, Γογγύλια, Παντζάρια, Σκόρδο, Αβοκάντο πράσινα φρέσκα, βοτανάκια (μαϊντανός, άνηθος, μάραθος, κόλιανδρος, σέλινο, καυκαλήθρες, μυρώνια, τσουκνίδα κλπ.).
• Βατόμουρα (φρούτα του δάσους π.χ. κούμαρα), Μήλα, Ρόδι, Γκρέιπφρουτ(αποφύγετε εάν παίρνετε φάρμακα)
• Αυγά, Ψάρι
• Κουρκουμά, τζίντζερ, μαραθόσπορους, κάρδαμο, τσίλι, καγιέν, κύμινο
• Σπόροι chia, λιναρόσπορος
• Miso, Kimchi, Combutsa, Κεφίρ (προβιοτικά για το έντερο)
• Παρθένο ελαιόλαδο χαμηλής οξύτητας

Δοκιμάστε να αναμίξετε και να ταιριάξετε, μερικά συστατικά σε κάθε γεύμα. σκεφτείτε τα γεύματά σας και πώς θα μπορούσαν να περιέχουν φιλικά τρόφιμα προς το συκώτι.

7. Αποφύγετε το τσιμπολόγημα. Μην τρώτε αν δεν πεινάτε. Μασάτε αργά πολτοποιώντας την τροφή σας, για καλύτερη πέψη. Μην τρώτε όταν είσαστε φορτισμένοι… χαλαρώστε πρώτα με λίγες αναπνοές ή διαλογισμό ή τραγούδι κ.α.

8.Μετά τα γεύματα, μία ελαφριά κίνηση (όπως περπάτημα) ή δραστηριότητα, πριν ξαπλώσετε για να μειώνονται τα επίπεδα του σακχάρου.

9.Αποφύγετε τη ζάχαρη: Η κατανάλωση λιγότερης ζάχαρης είναι ένας ωραίος τρόπος για να χάσετε βάρος, να κοιμηθείτε καλύτερα, να εξισορροπήσετε τη διάθεσή σας και να βελτιώσετε το δέρμα σας. Αποφύγετε τα ανθρακούχα ποτά και τα ζαχαρούχα σνακ και θα αισθανθείτε τα αποτελέσματα σχεδόν αμέσως.

10.Λιγότερο αλκοόλ και περισσότερο νερό.

11.Κοιμηθείτε περισσότερο. Κατά τη διάρκεια των γιορτών, η έλλειψη ύπνου, μπορεί επίσης να είναι πρόβλημα. Είστε πιο απασχολημένοι. Το ανοσοποιητικό πέφτει με την έλλειψη του και το νευρικό σύστημα αποδυναμώνεται.

12. Να ασκήστε συστηματικά κάθε μέρα και να περπατάτε στην φύση.

13. Οι φυσικές θεραπείες διεγείρουν τους αυτοθεραπευτικούς μηχανισμούς του σώματος. Τονώνουν τη λειτουργία του και αποκαθιστούν την κανονική ροή της ενέργειας μέσα στο σώμα. Υπάρχουν ειδικά πρωτόκολλα θεραπείας για ενεργοποίηση/αποτοξίνωση εσωτερικών οργάνων: Τεχνική Bowen, θεραπευτικό μασάζ κοιλιάς, ρεφλεξολογία, βελονισμός.

14. Ειδικές τεχνικές καθαρισμού


• Καστορέλαιο – απομάκρυνση τοξινών από το ήπαρ, δυσκοιλιότητα, χολή -3-4 κουταλιές ζεστό καστορέλαιο κομπρέσα, στη δεξιά πλευρά της κοιλιάς, από τα πλευρά μέχρι τη λεκάνη. Από πάνω τοποθετούμε θερμοφόρα τυλιγμένη σε πετσέτα και σκεπαζόμαστε ζεστά ξαπλωμένοι για 1 /12 – 3 ώρες (επί 3 ημέρες). Μετά για 3 ημέρες πίνουμε κάθε πρωί νηστικοί 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και ξανά για 3 ημέρες κομπρέσες καστορέλαιο και ξανά 3 ημέρες ελαιόλαδο.
• Μπάνιο με άλατα Epsom ή θαλασσινό αλάτι – Απομάκρυνση τοξινών από το δέρμα – 10-15 λεπτά αφρόλουτρο με 1 κιλό χοντρό αλάτι σε ζεστό νερό.
• Σάουνα/χαμάμ – Απομάκρυνση τοξινών από το δέρμα
• Αποτοξινωτικοί πάτοι – Απομάκρυνση τοξινών από όλα τα όργανα – Τους τοποθετούμε στις πατούσες, το βράδυ στον ύπνο μας νύχτα παρά νύχτα για 2 εβδομάδες.
• Υποκλυσμοί – Απομάκρυνση τοξινών από το έντερο – 1 μέρα με λάδι, 1 μέρα με αφέψημα χαμομηλιού, 1 μέρα με λάδι (το λάδι χρησιμοποιείται πριν για προετοιμασία και μετά για να μη χάσει τη λίπανση του το έντερο).

Ας υποδεχτούμε τη νέα χρονιά με ευεξία και ελαφρότητα.

Πηγή: ygeiamou.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top