LIKE ONLINE

Άνδρας στην Ιαπωνία ανατίναξε το σπίτι του προσπαθώντας να σκοτώσει... κατσαρίδα

Άνδρας στην Ιαπωνία ανατίναξε το σπίτι του προσπαθώντας να σκοτώσει... κατσαρίδα

Σε μια περίεργη τροπή των γεγονότων, ένας άνδρας στην Ιαπωνία προκάλεσε κατά λάθος έκρηξη στο διαμέρισμά του, ενώ προσπαθούσε να εξολοθρεύσει μια κατσαρίδα. Το ασυνήθιστο αυτό περιστατικό, το οποίο συνέβη στην πόλη Kumamoto, χρησιμεύει ως προειδοποιητική ιστορία για τους κινδύνους της υπερβολικής χρήσης εντομοκτόνων σε κλειστούς χώρους.

Το περιστατικό, το οποίο συνέβη νωρίς την Κυριακή (10/12), ανέφερε η εφημερίδα Mainichi Shimbun, επικαλούμενη τη αστυνομία του Kumamoto. Ο άνδρας βρισκόταν στο διαμέρισμά του, όταν εντόπισε την κατσαρίδα. Σε μια προσπάθεια να εξοντώσει το παράσιτο, ψέκασε σημαντική ποσότητα εντομοκτόνου. Ωστόσο, μόλις ένα λεπτό μετά τον ψεκασμό, σημειώθηκε μια δραματική έκρηξη, ανατινάζοντας ένα παράθυρο του μπαλκονιού του διαμερίσματος.

Η έκρηξη είχε ως αποτέλεσμα ο κάτοικος να τραυματιστεί ελαφρά. Η αστυνομική έρευνα για το περιστατικό αποκάλυψε σημάδια εγκαύματος κοντά στο kotatsu του θύματος, ένα παραδοσιακό ιαπωνικό τραπέζι θέρμανσης. Η λεπτομέρεια αυτή υποδηλώνει ότι το εντομοκτόνο μπορεί να ήρθε σε επαφή με ηλεκτρική πηγή, προκαλώντας την έκρηξη.

Το Εθνικό Κέντρο Καταναλωτικών Υποθέσεων της Ιαπωνίας (National Consumer Affairs Center of Japan ) έχει εκδώσει προειδοποιήσεις σχετικά με τη χρήση εντομοκτόνων κοντά σε ηλεκτρικές πρίζες, καθώς έχουν υπάρξει πολλές αναφορές για εκρήξεις που συνδέονται με τέτοιες πρακτικές. Τα περιστατικά αυτά αναδεικνύουν τους πιθανούς κινδύνους που συνδέονται με την κακή χρήση των οικιακών χημικών ουσιών.

Αυτή η περίπτωση στο Kumamoto δεν είναι μεμονωμένη. Έχουν υπάρξει περιπτώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο όπου προσπάθειες εξόντωσης ζωυφίων με μη συμβατικές ή υπερβολικές μεθόδους οδήγησαν σε ατυχήματα ή καταστροφές. Τέτοια περιστατικά υπογραμμίζουν τη σημασία της τήρησης των οδηγιών ασφαλείας κατά τη χρήση χημικών προϊόντων, ιδίως σε περιορισμένους χώρους όπως τα διαμερίσματα.

Η προσπάθεια του άνδρα να σκοτώσει μια κατσαρίδα χρησιμεύει ως μια έντονη υπενθύμιση των απρόβλεπτων συνεπειών που μπορεί να προκύψουν από την ακατάλληλη χρήση εντομοκτόνων. Ενώ η πρόθεση του κατοίκου ήταν απλώς να απαλλάξει το σπίτι του από ένα παράσιτο, το αποτέλεσμα ήταν ένα ατύχημα που θα μπορούσε να έχει ακόμη πιο σοβαρές συνέπειες.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top